Het aftellen kan beginnen! Activision lost releasedate voor Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

We wisten al een tijdje dat de 'Crash Bandicoot'-trilogie geremastered ging worden. Maar nu weten we ook tot wanneer we moeten wachten. Het aftellen kan beginnen! Ooga Booga!

PlayStation-spelers vroegen, of beter smeekten, er al jaren om: de terugkeer van Crash Bandicoot. En na maanden teasen, werden we op de E3-beurs uit ons lijden verlost. Want daar werd door Activision officieel aangekondigd dat de Crash Bandicoot-trilogie zou geremastered worden voor PlayStation 4 onder de naam Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.

Daarna bleef het lang stil rond ons favoriete PlayStation-personage, maar daar kwam eergisteren verandering in. Activision teasde een grote aankondiging: "Yeah, we're pretty excited too". Velen dachten meteen aan de release date, en ze kregen gelijk. Activision dropte een video waarin de releasedate werd bekendgemaakt: 30 juni 2017!

 

Een korte broek of jeans, of zijn het 'jorts'?

Op hun blogspot hebben ze ook nog wat extra informatie gegeven over de games in een vragenronde met enkele fans.

Wat er verandert ten opzichte van de originele games? Vooral de toevoeging van real-time lighting zal samen met een toename van de textuurgrootte het spel er misschien een beetje anders doen uitzien dan het origineel. "We proberen de look en feel van alle levels zo goed mogelijk na te maken, maar we willen ook de omgevingen leuk, kleurrijk en duidelijk houden" zegt Dustin King, Art Lead van de Crash Bandicoot-remaster. Sommige levels zullen er dus misschien iets anders uitzien. Ook de muziek zal een oppoetsbeurtje krijgen om zo mee te groeien met de visuals.

Is het een remaster of een remake? "Het is een AAA-remaster" stelt Game Director Dan Tanguay, "We geven dit de liefde en het oog voor detail dat we ook aan al onze andere AAA-games geven. We bouwen de levels op basis van die uit de originele games zodat ze zoveel mogelijk gelijken op de oude. Maar we noemen dit ook wel een 'remaster plus', aangezien we ook nieuwe features zullen toevoegen."

En of Crash een korte broek, jeans of 'jorts' (een combinatie van jeans en shorts) zal dragen in de remaster? "Onze versie van Crash zal surfer shorts dragen" zegt King. Voila, dat weten we dan ook alweer!