Omdat content creators luiaards mogen zijn: 5 supertips

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Ben jij een blogger/copywriter/content marketer? Dan heb je vast soms het gevoel dat je je tijd aan het verdoen bent. Content marketing is gemakkelijk? Het is vooral tijdrovend. Hier zijn een paar goeie tips die je veel tijd kunnen besparen!

1. Stop met je hoofd te breken over SEO keywords

Neem van in het begin een keyword research tool bij de hand! Google Keyword Planner is bijvoorbeeld een uitstekende optie. Je moet wel even een account aanmaken bij Google AdWords, maar adverteren hoeft niet!

© Giphy

2. Je geraakt niet aan je 500 woorden? Da's toch helemaal niet nodig!

Vergeet niet dat je schrijft voor een online -always on the move- publiek. Dit betekent dat je lezers geen tijd hebben om een roman te lezen. Shorter is better!

3. Inspiratie zoek? Laat anderen meedenken

Andere mensen laten helpen met je content kan een grote hulp zijn. Laat je trots niet in de weg staan! Verschillende perspectieven op een onderwerp kunnen bijdragen aan de diepte van je tekst. Er bestaan handige online tools waarmee je gemakkelijk in teams kan werken aan één artikel.

4. Telkens je artikel opnieuw vormgeven? Waste of time!

Post je soms op verschillende platformen? (bv. je eigen website en Medium)Dan verlies je heel wat tijd met het telkens opnieuw fixen van de opmaak. De nieuwe Belgische online app Story Chief is hier heel handig voor, je hoeft je artikel maar 1 keer op te maken en vanuit één tool kan je je artikels publiceren op meerdere platformen tegelijk! Gedaan met die frustratie wanneer de lay-out weer eens helemaal verspringt.

5. Probeer je stats te bundelen

Als je een content marketer bent, ben je zeker ook geïnteresseerd in het bereik die je krijgt met je artikel. Gebruik tools die je statistieken van verschillende platformen op één plaats kunnen weergeven. Dit is heel tijdsbesparend! Als je je posts scheduled via Buffer kan dit bijvoorbeeld, maar dit betreft enkel de social media kanalen. Er zijn nog verschillende tools die deze functionaliteit uitgebreider aanbieden, zoals Cyfe, Meetedgar en ook de Story Chief app die ik bij de vorige tip al vernoemde.