iPhone maakt werk van een veel betere batterij, maar er is ook minder goed nieuws

Er zijn steeds meer geruchten over de volgende iPhone en die berichten zijn tot nu toe allemaal veelbelovend. Ook op het vlak van batterij zou Apple denken aan een serieuze upgrade. Volgens de laatste geruchten blijft die upgrade wel beperkt tot het duurste model.

Sinds smartphones bestaan, kunnen we bijna niet meer zonder. Toch gebeurt het soms dat we even moeten afkicken omdat onze batterij nog maar eens veel te snel plat is. Daarom wordt er bij ieder nieuw model altijd uitgekeken naar de nieuwe batterij.

Op dat vlak zou Apple wel eens met goed nieuws kunnen komen in september, als het de nieuwste modellen voorstelt. Het blijven voorlopig allemaal geruchten, maar het altijd betrouwbare 9to5mac vermoedt dat de batterij in de volgende iPhone wel eens heel wat groter zou kunnen zijn dan nu het geval is.

Speciale iPhone X

Dat gaat ook nodig zijn, want volgens eerdere geruchten wordt het scherm van de iPhone ook veel groter doordat de home-knop verdwijnt. Daardoor zal het toestel meer batterij verbruiken en zonder extra batterij dus sneller plat zijn.

Dat probleem lijkt dus opgelost te worden door een kleinere, sterkere processor en dus meer plaats voor de batterij, al zal dat volgens 9to5mac niet in alle toestellen het geval zijn. Apple zou in september niet enkel met een opvolger van de iPhone 7 en de 7 Plus op de markt komen, maar ook met een speciaal model voor het tienjarig bestaan.

Deze 'iPhone X' zou een batterij krijgen die maar liefst 50 procent groter is dan de huidige batterijen en dus de helft langer meegaat. Kenners verwachten wel dat die iPhone zo'n 1.200 euro gaat kosten. Bij de andere toestellen, zouden we het nog altijd moeten doen met dezelfde batterij.

Lees meer