Geruchten dat Apple werkt aan een nieuwe manier om je iPhone te ontgrendelen worden sterker

Er zijn al veel geruchten over de volgende iPhone en alles wijst erop dat die er heel anders zal uitzien dan wat we nu gewoon zijn. Apple zou ook de manier waarop je je iPhone ontgrendelt willen veranderen en dat zou misschien gebeuren met gezichtsherkenning. Die geruchten worden bevestigd doordat Apple een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is, heeft overgenomen.

Als je nu je iPhone wil ontgrendelen kan je dat ofwel met je vinger op je home-knop doen, ofwel met een code. Het ziet er echter naar uit dat die home-knop gaat verdwijnen bij de volgende iPhone. De vingerprintscanner wordt dus vermoedelijk ingebouwd in je scherm, maar misschien ga je je toestel ook wel op een andere manier kunnen ontgrendelen.

Apple heeft namelijk voor zo'n 1,88 miljoen euro het Israëlische bedrijf RealFace hebben opgekocht. Dat bedrijf is gespecialiseerd in gezichtsherkenning. Daardoor worden geruchten gevoed dat Apple dat zou willen inbouwen in de volgende iPhone zodat je je toestel kan ontgrendelen door ernaar te kijken.

Dat systeem bestaat al bij enkele andere smartphones, maar is niet altijd even betrouwbaar. Aangezien de volgende iPhone al in september zou voorgesteld worden, is het niet zeker of die al gezichtsherkenning zal hebben, of dat Apple gaat wachten tot in 2018.

Lees meer