Komt het nog goed met The Batman nu ook Matt Reeves lijkt af te haken als regisseur?

Er komen steeds meer verontrustende berichten over de fel verwachte volgende Batman-film, want ook Matt Reeves lijkt af te haken als regisseur. Die was in onderhandeling met Warner Bros. om na The Planet of the Apes-films regisseur te worden voor de komende Batman-reeks, maar die onderhandelingen zijn om onbekende reden onderbroken.

We zetten nog even de feiten op een rij: in april vorig jaar raakte bekend dat er een volledig nieuwe film van Batman ging komen. Grote man achter die film moest Ben Affleck worden. Die had zojuist in Batman v Superman de superheld gespeeld en zou die ook spelen in de volgende Batman-film.

Daarnaast hielp Ben Affleck ook met het scenario en zou hij de film regisseren. Alles leek in orde te komen tot Ben Affleck drie weken geleden ineens liet weten dat hij het niet ziet zitten om te acteren en te regisseren.

Onderhandelingen stopgezet

Dat leek niet direct een probleem want met Matt Reeves werd al snel een regisseur gevonden die met de Planet of the Apes-films naam had gemaakt. Maar gisteren kwam er ineens een bericht dat de onderhandelingen stopgezet zijn.

Volgens The Hollywood Reporter zouden die besprekingen wel opnieuw kunnen opgestart worden als "beide partijen toegevingen willen doen". Het is niet bekend of dat gaat over de inhoud van de film, of over het strakke tijdschema waar Warner Bros. zich wil aan houden. Als eventuele vervangers worden Ridley Scott of Fede Alvarez genoemd, maar die hebben allebei nog niet gereageerd.

Ook over het scenario is al veel geschreven want na Ben Affleck hebben met Geoff Johns en Chris Terrio al twee anderen dat bijgewerkt. Allemaal geen zo'n positieve berichten over The Batman en dat terwijl DC echt een succesfilm nodig heeft, want zowel Batman v Superman als Suicide Squad kregen veel kritiek.

Lees meer