Facebook blijft Snapchat-klonen produceren: nu heeft ook WhatsApp een verhaalfunctie

Na Instagram en Messenger is WhatsApp de volgende app van Facebook die net zoals Snapchat een verhaalfunctie krijgt. Via WhatsApp Status kan je foto's, video's en GIF's naar je contacten sturen, die na 24 uur verdwijnen. Na een testfase zal de functie vanaf de komende weken wereldwijd beschikbaar zijn voor Android, iOS en Windows.

Met WhatsApp Status hebben nu alle grote Facebookplatformen een Snapchat-achtige functie. Na Instagram, Messenger en de gewone Facebook app kan je nu ook verhalen met elkaar delen via WhatsApp.

In november vorig jaar begon WhatsApp met het testen van de nieuwe verhaalfunctie. Het was toen nog niet zeker of de functie er effectief zou komen. WhatsApp Status is er nu toch en zal in de komende weken ook beschikbaar zijn in België.

Chatten, bellen en verhalen

WhatsApp-gebruikers versturen nu al meer dan 3,3 miljard foto's per dag. "Er zijn enkele kleine dingen die ervoor zorgen dat functie in WhatsApp er uitspringt", zegt product manager Randall Safara. "Status is zo geoptimaliseerd dat het niet veel data gebruikt en dus makkelijk te openen is bij trage internetverbindingen."

Naast de nieuwe functie kan je nog altijd chatten en bellen via de app. Net zoals bij Snapchat en Instagram kan je zien wie je Status bekeken heeft en je kiest zelf of je je Status deelt met al je contacten of enkel met bepaalde mensen. Je kan tekenen op de foto's en video's, maar ook tekst en emoji's toevoegen. Na 24 uur is je Status niet meer te bekijken.

Lees meer