NASA komt met groot nieuws over mogelijk bewoonbare planeten en rekent daarbij op Belgische onderzoeker

Wie geïnteresseerd is in de ruimte let morgenavond maar best goed op want NASA houdt dan een persconferentie over "nieuwe ontdekkingen over exoplaneten buiten ons zonnestelsel". Wat het nieuws precies is, weten we nog niet, maar voor Belgen is het wel extra interessant omdat een van de sprekers een landgenoot is.

Een van de belangrijkste dingen waarmee de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie momenteel bezig is, is de zoektocht naar planeten waar leven mogelijk is. Daarvoor zijn ze al enige tijd bezig om alle zogenaamde exoplaneten in beeld te brengen.

Twee weken geleden kwam NASA nog met slecht nieuws omdat het had ontdekt dat planeten die rond een rode dwerg bewegen niet levensvatbaar zijn door de vele zonnestormen. De persconferentie zou volgens velen betekenen dat NASA deze keer wel goed nieuws heeft.

De mededeling begint morgenavond om 19 uur Belgische tijd en valt te volgen via de website van NASA. Opmerkelijk is ook dat een van de vijf sprekers een Belg is. Michaël Gillon is dan ook een wereldautoriteit op het vlak van exoplaneten. Hij zal onder andere vragen beantwoorden die volgers op Twitter stellen met de hashtag #askNASA.

Lees meer