Ryanair verplaatst al z’n vluchten vroeger dan 7 uur op Zaventem

Ryanair laat alle vluchten op Brussels Airport die tussen 6 uur en 7 uur morgenochtend staan gepland pas na 7 uur vertrekken als gevolg van de  beslissing van de Brusselse regering om vanaf middernacht geluidsboetes uit te schrijven. 

Wie morgenochtend voor 7 uur zou vertrekken met een vlucht van Ryanair, zal dus pas later vertrekken. Ryanair verplaatst alle vroege vluchten om zo te ontsnappen aan de geluidsboetes die de Brusselse regering vanaf middernacht effectief gaat uitschrijven.

Geen evidente beslissing want Ryanair moet nieuwe vertrekslots op Zaventem vinden en ook nieuwe aankomstslots op de luchthavens waar de toestellen landen.

Ryanair verplaatst de vluchten enkel en alleen om aan de geluidsboetes te ontsnappen. De boetes kunnen oplopen tot 5.000 euro per vlucht waardoor sommige vluchten van Ryanair verlieslatend dreigen te worden.

TUI blijft voorlopig wel tussen 6 uur en 7 uur 's ochtends vliegen. De luchtvaartmaatschappij heeft historische aankomstslots op tal van luchthavens in Europa en kan daar niet zomaar van afwijken.