Deze kanjer is officieel de grootste jachtkrabspin van Australië en hij loopt (weer) vrij rond

Wij hebben bij newsmonkey al ons quotum aan grote spinnen gehad, maar hoe hard ze ons ook doen huiveren, als er weer een topexemplaar opduikt, dan moeten we ze gezien hebben. En dus kunnen we ook niet anders dan jullie deze knaller tonen. 't Is weer een jachtkrabspin, die zijn al niet klein van nature, en deze zou de grootste in z'n soort zijn. Na onderzoek liet de dierenbescherming het beest terug in de natuur. Zijn wij blij dat we aan de andere kant van de wereld worden. 

Dierenverzorgers uit een Australische zoo denken dat ze de grootste jachtkrabspin ter wereld gevonden hebben. Het ding, toepasselijk Behemoth genaamd, kroop over een muurtje in een reptielenpark in Somersby, New South Wales. Hij is zo'n 16 centimeter doorsnee (dat is enkel het lijf, jawel) en volgens experts is hij de grootste in z'n soort in Australië. Wij hopen van harte dat dat ook meteen wil zeggen dat dat de grootste ter wereld.

Op een filmpje dat de verzorgers maakten kan je 't beest zien rondwandelen op een tafel en 'm een boom zien knuffelen met z'n acht poten. Dat mag er dan wel levensgevaarlijk uitzien, en wij zijn geen vrijwilliger om de beestjes te vangen, maar eigenlijk zijn jachkrabspinnen meestal niet gevaarlijk voor mensen.

Vandaar dat ze Behemoth na onderzoek (en na dit filmpje) opnieuw hebben vrijgelaten in de natuur, zodat ie daar gigantische babyspinnetjes kan kweken. We kijken er naar uit.

Lees meer