Nieuwe gelekte beelden van Samsung Galaxy S8 bevestigen goede berichten, maar zorgen ook voor twijfel

Nog ongeveer een maand is het wachten voor alle nieuws over de Samsung Galaxy S8 officieel wordt, maar we kunnen ons toch al een goed beeld vormen van hoe het toestel er gaat uitzien. Enkele nieuwe gelekte foto's lijken eerdere berichten te bevestigen, maar zorgen ook voor wat twijfel. De S8 moet namelijk helemaal anders ontgrendeld worden dan zijn voorganger en velen twijfelen eraan of dat wel zo goed zal werken.

De verwachtingen voor de Samsung Galaxy S8 zijn heel groot want het bedrijf wil daarmee definitief het rampjaar 2016 achter zich laten. Samsung kende vorig jaar veel problemen met de Note 7. Het toestel vloog bij een aantal mensen spontaan in brand en werd uiteindelijk volledig teruggeroepen en terugbetaald. Naast veel directe financiële schade, liep Samsung ook enorm veel imagoschade op.

De druk op de S8 is dus heel groot en die lijkt de verwachtingen te zullen invullen. Het toestel ziet er niet alleen mooi uit, maar zou ook op veel vlakken een upgrade krijgen. Het meest opvallende is wel het weglaten van de home-knop. Daardoor kan de S8 even groot blijven, maar toch een veel groter scherm hebben dan zijn voorganger.

Vingerprintscanner

Aangezien die home-knop gebruikt werd om je vingerafdruk te lezen voor het ontgrendelen, moest daarvoor wel een andere oplossing gevonden worden en juist daarover hebben sommige kenners hun twijfels. Die vingerprintscanner staat nu, volgens een gelekte foto van de meestal betrouwbare Evan Blass, achteraan naast de camera.

Andere producenten die zo'n scanner achteraan zetten, plaatsen die meestal opvallend centraal, zoals je ziet op de foto van de LG G5 in dezelfde tweet. De keuze van Samsung lijkt niet zo praktisch en zou ervoor kunnen zorgen dat je nogal vaak met je vingers op je camera zit, al kan de praktijk ons ook ongelijk geven. Eind maart zou Samsung op een speciaal event in New York zijn S8 voorstellen.

Lees meer