Het concertbezoek van de toekomst? Met PlayStation VR haal je Netsky zaterdag van het Sportpaleis naar je living in 360°

Het Sportpaleis krijgt zaterdag hoog bezoek van Netsky, de Belgische drum ‘n’ bass-koning met internationale faam. Wie zich haast, kan nog een zitplaats op de tribune bemachtigen. Toch andere weekendplannen zoals taart eten bij de bomma of studeren voor je theoretisch rijexamen? Geen nood: PlayStation gaat het hele concert in 360° live streamen via de PlayStation VR-bril. Elke beat en vuurwerkblast beleven alsof je zelf in het Sportpaleis bent? Dat wordt knallen in de zetel!

Netsky treedt zaterdag op in zijn thuishaven, Antwerpen. Het optreden belooft een indrukwekkende liveshow te worden met nieuwe visuals en samenwerking met het Brussels Philharmonic. Drum ‘n’ bass met symfonisch orkest? Bring it on! Dankzij virtual reality kan je dit nu allemaal volgen vanuit je luie zetel.

Ook Boris Daenen, de brains achter Netsky, is enthousiast: “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in virtual reality. Het is dus heel spannend om samen te werken met PlayStation. We hebben keihard gewerkt om deze show extra speciaal te maken, dus het is geweldig dat we de ervaring kunnen delen met zoveel meer mensen dankzij PlayStation VR.”

Hoe werkt het?

Er virtueel bij zijn, dat doe je zo:

- Zet om 21u20 je PlayStation VR-bril op

- Log in op het PS Network

- Start de YouTube-app

- Selecteer de Netsky-feed

- Geniet je van een live drum ‘n’ bass-ervaring in 360°

PlayStation VR

PS VR is een virtual reality beeldscherm dat je op je hoofd zet. Het werkt met de PlayStation 4-console, en is ontwikkeld om spelers het gevoel te geven alsof ze zelf in de game zitten. Het maakt ook niet uit welke kant je opkijkt, je wordt helemaal ondergedompeld in een ademende wereld met een gezichtsveld van 360 graden.

Netsky

In mei 2016 heeft Netsky zijn langverwachte derde album 3 uitgebracht.

Zijn muzikale aanpak is een stuk origineler dan zijn albumtitel: Netsky combineert compromisloze dance en drum ‘n’ bass met vrolijke pop en funk. De plaat barst ook van de special guests waaronder Emeli Sandé, Chromeo, Saint Raymond en Jauz.

Voor hij 3 opnam, was er de monsterhit Rio. Die dansschijf werd zelfs de officiële soundtrack van het Belgisch Olympisch team in 2016.

Zijn laatste single is Who Knows, een samenwerking met Paije. Netsky staat deze zomer onder andere op Dour, Tomorrowland en Laundry Day.

Er echt bij zijn deze zaterdag? Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Lees meer