Dat irritante iPhone-probleem zou grotendeels opgelost zijn

Zijn wij de enigen die een beetje twijfelen voor we een update op onze iPhone doorvoeren? Want de vorige update van Apple  had nogal negatieve gevolgen: je iPhone 6 of 6S kon zomaar uitvallen, en daar viel helemaal niks aan te doen. 't Probleem zat 'm niet in de batterij maar de software, en daar is nu een patch voor. 

Als je een iPhone 6 of 6S in handen hebt, dan is er een vrij grote kans dat je batterijbalkje van 30% naar black-out sprong in de laatste maanden. Da's een probleem dat nu verholpen zou zijn met de nieuwe update. Dat zegt Apple aan techwebsite TechCrunch. 't Probleem zat 'm niet in de batterij zelf, maar in de software.

De boosdoener, een vorige update, kreeg een patch in een update eind januari, maar in de update-informatie stond dat niet vermeld. De kans is dus vrij groot dat je dacht dat het probleem zichzelf opgelost had. Het aantal klachten is met 80% gedaald voor iPhone 6S-bezitters en 70% bij de 6.

Dat wil natuurlijk wel nog zeggen dat er een pak gebruikers zijn bij wie de glitch wel nog voorkomt. Volgens Apple moet ongeveer 50% van de actieve iOS-apparaten de update al heeft, de andere vijftig procent niet. Dat zou al een groot stuk van de overblijvende apparaten moeten fixen. Ook in de update: je kan je iPhone nu heropstarten zonder dat ze aan een externe stroombron vasthangen, zelfs als je telefoon nog uitvalt.

Lees meer