Vlaamse topkwaliteit! Netflix koopt Beau Séjour en gaat de serie wereldwijd uitzenden

De Vlaamse fictiereeks 'Beau Séjour' zal vanaf 16 maart op Netflix te bekijken zijn. Daarover heeft productiehuis De Mensen een deal gesloten met de streamingszender. De reeks zal eerst buiten West-Europa te zien, aangezien ARTE de serie eerst nog in Duitsland en Frankrijk gaat uitzenden. En wij hebben bij Eén nog twee afleveringen van deze parel op zondag te goed.

We hadden het in december al aangekondigd, maar toen mochten de producenten het niet letterlijk bevestigen. Beau Séjour zou door Netflix tot ver buiten de landsgrenzen worden verspreid. Intussen hebben ze een bod van de streamingszender aanvaard. Het verhaal had dan ook heel wat kenmerken die een goede Netflix-reeks nodig heeft. Voor wie het verhaal nog niet kent: Kato is een tienermeisje dat wakker wordt in een kamer van hotel Beau Séjour. Ze ziet zichzelf echter dood in de badkuip liggen en beseft langzaam maar zeker dat ze vermoord is. Vijf mensen blijken haar nog te kunnen zien en ze zal hen moeten gebruiken om haar eigen moord op te lossen.

Zimmer 108

Hoe de serie precies eindigt, zien we pas volgende week. Intussen valt Beau Séjour heel goed in de smaak, met iedere zondag ongeveer 1,2 miljoen kijkers. ARTE had de serie ook al aangekondigd en zal zo voor het eerst een Vlaamse reeks aan haar kijkers in Duitsland en Frankrijk aanbieden. In beide landen zal de serie gedubd zijn, in Duitsland onder de naam Zimmer 108.

Op Netflix zal het sappige Limburgse dialect normaal wel beschikbaar zijn om de wereld te veroveren. Op 16 maart wordt de serie gelost, later zal ze ook aan het aanbod in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland worden toegevoegd.

Lees meer