De garantie van je iPhone zal niet meer vervallen wanneer je je scherm door derden laat fixen

Goed nieuws voor mensen met een iPhone: als je je scherm laat vervangen door derden, zal je niet langer je volledige garantie verliezen. Tot nu toe was dat wel het geval. Je zal alleen problemen hebben met je garantie als het probleem waarvoor je je telefoon binnen steekt te maken heeft met dat vervangen scherm.

Als je momenteel met je iPhone naar de Apple Store trekt en blijkt dat je het scherm door derden hebt laten vervangen, ben je je garantie volledig kwijt. Zelfs al heeft het probleem waarvoor je naar die winkel trekt niets met het scherm te maken. Dat gaat binnenkort veranderen, zo schrijft de doorgaans betrouwbare site MacRumors op basis van een interne Apple-memo. Volgens de redactie van MacRumors is het nieuws door meerdere bronnen bevestigd.

Als je probleem echter te maken heeft met het vervangen scherm, dan krijg je uiteraard opnieuw geen garantie, maar dat lijkt ons ook vrij logisch. Dan kan Apple je nog altijd helpen, maar dan betaal je de volle pot. Sowieso zal het in de VS en in Canada veranderen, maar het is zeer waarschijnlijk dat andere landen, en dus België ook, hierin volgen. Wanneer is nog niet bekend.

Lees meer