Twittermatch tussen Bernie en Trump eindigt met 1-0 voor Sanders

Dat Trump verliefd is op Twitter, da's wel duidelijk, maar als hij daar op zoek gaat naar z'n wekelijkse egoboost, dan loopt dat wel eens verkeerd. Zeker als het van senator Bernie Sanders, de voormalige democratische presidentskandidaat afhangt. Want voor de laatste shout-out van de president, schudde hij weer een epische burn uit z'n mouw. Feel the Bern, Trump. 

Reality check: niet alles wat president Trump zegt is 100% correct. Zoals die aanslag in Zweden, bijvoorbeeld, die niet gebeurde. Maar we begrijpen dat één van de machtigste mannen ter wereld ook wel eens nood heeft aan een oppepper. Dus logisch dat, na alle perscommentaar, Donald Trump z'n Republikeinse kompanen graag eens verzameld zou zien. Feel the love, weet je wel.

Maar als je zoiets op Twitter zet, dan stel je jezelf natuurlijk open voor best wat commentaar. Van Bernie Sanders, bijvoorbeeld. De voormalige democratische presidentskandidaat, die uiteindelijk de duimen moest leggen voor Clinton, is ook thuis op Twitter en dat merk je. Eigenlijk heeft het dus best lang geduurd eer het onvermijdelijke gebeurde.

Trump tweette namelijk de volgende boodschap: "Misschien zouden alle mensen die MAKE AMERICA GREAT AGAIN gestemd hebben, hun eigen rally moeten organiseren. Het zou de grootste van allemaal zijn!" Typische Trump-retoriek: the biggest, the best, the greatest.

Maar Bernie Sanders had die tweet ook gezien. En eerlijk, wij kunnen wel lachen met z'n scherpe antwoord: kort maar krachtig. "Dat hebben ze gedaan. En dat was het niet." Met een vergelijkende foto van Trumps inauguratie en ééntje die waarschijnlijk van de Women's March afkomstig is, naast elkaar. Boom.

En mocht Trump nog twijfels hebben: zaterdagmiddag was de stand 83.000 likes en 19.000 retweets, wat wel vrij huge is. Maar Sanders verdubbelde dat bijna met 152.000 likes en 61.000 retweets. Trump blijft intussen wel president, dus waarschijnlijk maakt hij zich daar niet al te veel zorgen om. Toch?

Toch?

© Memegenerator

Lees meer