Die Chinese Titanic-replica is bijna klaar en ze is HUGE

Mocht je 't niet vergeten zijn door de verkiezing van Trump, de Brexit of iets in die aard: er wordt dus een Titanic gebouwd in China. Je moet wel helemaal naar daar om 'm te zien, maar toch, da's toch echt te leuk om niet te proberen. Anderzijds is het ook wel duur, dus hebben we je al voorzien van een paar foto's van de opbouw. Dat voelt toch al een beetje king of the world aan, nee?

De constructie van deze TItanic begon begin december 2016, en het is blijkbaar goed vooruit aan het gaan.

Het doel van dit schip is natuurlijk niet om de oceaan over te steken en tegen een ijsberg te knallen, maar een toeristische attractie. De scheepswerf ligt in Sichuan (in het zui-westen van China) maar op termijn moet de nieuwe Titanic in een artificieel meer belanden, ver genoeg van een ijsberg dus.

In ieder geval wordt er met deze reconstructie niet gevaren en mag hij ook niet zinken, één dramatische scheepsramp is duidelijk voldoende.

De chinezen zijn fan van Titanic

De geschiedenis van de Titanic, die schipbreuk leed in 1912, in de Atlantische oceaan op z'n eerste reis, waarbij meer dan 1.500 doden vielen, is een echte passie voor veel Chinezen. Seven Star Energy Investment investeerde dan ook 136 miljoen euro om de reconstructie op poten te zetten. De interieurs worden 'identiek' nagemaakt zodat de Chinezen de Britse stijl van toen kunnen ervaren. Een balzaal, een theater, een zwembad en cabines worden allemaal nagemaakt zodat de bezoekers zich even écht op een cruiseschip van 1921 wagen. Er zou nu zelfs sprake zijn van een reconstructie van het moment dat het schip de ijsberg raakt. Vreemde jongens, die Chinezen.

Mocht je vergeten zijn hoe de Titanic er uitzag: hier is een kleine reminder

Bon, nu moeten we alleen nog naar China, zeker?

Lees meer