Nog voor de lancering van Nintendo's Switch duiken hier en daar de eerste problemen op

Enkele dagen voor Nintendo de nieuwe spelcomputer Switch op de wereld loslaat, duiken de eerste problemen op bij de gelukkigen die er al eentje hebben. Het gaat dan om journalisten die de nieuwe telg uit het Nintendo-imperium mochten testen. De linkse Joy-Con-controller blijkt soms beweging met enige vertraging te registreren.

Zelf hebben we nog niet het geluk om een Nintendo Switch op onze redactie te hebben, maar vorige week mochten we de nieuwe spelcomputer wel uitgebreid bij Nintendo gaan uittesten. Daar merkten we in elk geval geen probleem met de Joy-Cons, de twee controllers die bij de Switch zitten en afhankelijk van de toepassing tot één controller en zelfs een handheld kunnen worden gecombineerd. Je kan de Joy-Cons op allerlei manieren gebruiken, aangezien de Switch moeiteloos tot een handheld kan worden omgevormd.

Maar verschillende media melden daags voor de lancering toch dat ze problemen hebben met de linkse Joy-Con. Volgens GameXplain kan dat echter te maken hebben met de manier waarop de controller wordt vastgehouden en met de positie ervan. Als dat zo zou zijn, dan kunnen de problemen waarschijnlijk ook gewoon met de rechtse Joy-Con opduiken.

Zelda

Als er daadwerkelijk een probleem, dan zal Nintendo dat hopelijk met een update bij de lancering kunnen oplossen. Bovendien heeft niet iedereen er last van. Wij stelden vorige week vast dat de Joy-Cons juist uitstekend reageren op bewegingen, iets wat in het verleden met de Wii niet altijd het geval was. Het enige spel dat journalisten op dit moment kunnen testen is Legend of Zelda: Breath of the Wild. Die game belooft overigens een pareltje te worden. Ook wij gingen er al even mee aan de slag en de besturing verliep vlekkeloos, hoewel we het ook nog eens met de Switch Pro-controller zouden willen proberen. Dat is een alternatieve controller die veel dichter bij de conventionele controllers aansluit.

De nieuwe Zelda-game is één van de drie games die op 3 maart bij de lancering beschikbaar zullen zijn. Je zal ook gekke toestanden beleven (zoals een koe melken) met 1-2-Switch. En wie een eenvoudig leuk spelletje zoekt dat je met twee kunt spelen, zit goed met Snipperclips. Op meer games moeten we nog even wachten, met in het najaar een Mario-game die er verbluffend goed uitziet.

Lees nu onze test van de Nintendo Switch: