Opnieuw stevige wind en veel regen op komst

Deze namiddag mogen we ons opnieuw verwachten aan forse buien en hevige windstoten. Het blijft overigens nat voor zowat de rest van de krokusvakantie.

De buien, waarbij in korte tijd veel regen kan vallen, trekken deze namiddag vanuit het zuidwesten langzaam over het land. Naast kans op regen is ook hagel en onweer mogelijk. In het hele land is er daarnaast ook kans op zware windstoten met windsnelheden van 75 kilometer per uur of meer.

Geen geweldig nieuws dus voor carnavalsvierders. De windstoten en de regen kunnen ook voor problemen zorgen op de weg zorgen.

Morgen: bis

Morgen, dinsdag, wordt het erg wisselvallig met regelmatig buien. De buien kunnen vergezeld zijn van onweer en stofhagel. Op de Ardense hoogten hebben de buien soms een winters karakter. Verwacht rukwinden tot 70 km per uur tijdens de buien.

Woensdag

Woensdagmorgen vallen er nog winterse buien of sneeuwbuien ten zuiden van Samber en Maas. Elders is het droog met opklaringen. In de loop van de voormiddag neemt de bewolking snel toe vanuit het westen, gevolgd door regen.

Buien, buien, buien

Donderdag wordt het wisselvallig met een paar buien en een stevige zuidwestenwind. Vrijdag begint nog droog met opklaringen maar later komt er meer bewolking en kan er wat lichte regen of motregen vallen.

Het weekend blijft vrij zacht en wisselvallig met elke dag wel kans op enkele buien.