Pokémon viert feest en dat zal je merken als je Pokémon Go speelt

Pokémon Go is met de 80 nieuwe Pokémon eindelijk weer helemaal de moeite en lijkt zelfs nog leuker te worden. De kleine monstertjes bestaan vandaag namelijk 21 jaar en dat wordt gevierd met een speciale Pikachu en er is misschien zelfs nog meer op komst.

Exact 21 jaar geleden kwamen de eerste Pokémon-spelletjes voor Game Boy op de markt. Dat wil niet alleen zeggen dat Pikachu eindelijk legaal alcohol mag drinken in de VS, maar ook dat Pokémon Go nog maar eens met een speciaal event komt.

Vanaf nu tot en met zondag kan je Pikachu namelijk tegenkomen met een speciaal feesthoedje op. Als je er een weet te vangen, blijft hij zijn hoedje altijd aanhouden, vergelijkbaar met de kerstmuts die Pikachu droeg rond de kerstperiode.

Nieuwe update

Er zou echter nog meer op komst zijn. De makers van Pokémon Go kregen gisteren namelijk een prijs voor beste 'mobile game' van 2016 en stuurden daarvoor een bedankje de wereld in.

Tijdens dat dankwoord hoor je iemand roepen "Save your candy" en dat deed fans direct speculeren over een nieuwe update. Volgens velen komt er weer een speciaal event aan waarin je dubbel zoveel candy krijgt bij iedere Pokémon die je vangt. Anderen dromen er dan weer luidop van dat je eindelijk zal kunnen vechten tegen je vrienden, iets wat enige tijd terug aangekondigd is.

Lees meer