Een beeldhouwer heeft 250.000 dollar ingezameld om naakte Trumptrolletjes te maken

Heb je er toevallig zelf nog liggen, van die trolletjes met het kleurige fluohaar? Dan begrijp je de gedachte achter het nieuwe project van de voormalige Disney-beeldhouwer Chuck Williams waarschijnlijk wel. Want hoe graag je ook alle trollen wou verzamelen, écht knap waren ze toch niet. Williams heeft die visie nu geprojecteerd op de belangrijkste man van Amerika: Trump. En hij krijgt daar opvallend veel financiële steun voor. 

Een nieuwe president is altijd stof tot discussie en Trump heeft comedians, kunstenaars en iedereen in de creatieve sector genoeg inspiratie gegeven om er nog een paar jaar mee door te kunnen. Al moeten we zeggen dat we deze niet zagen komen: binnenkort kan je zelf Trump gaan trollen. Omdat hij een trolfiguurtje is geworden.

Want voormalig Disney-beeldhouwer Chuck Williams vond het wel een grappig idee: een troll-editie van de president, en maakte die dus. Hij maakte trouwens een volledige Trump, dus niet alleen een hoofdje om op een standaardlijfje te plakken. En dus heeft de Trumptroll kleine handjes en ... tja, de rest is ook vrij klein, laat het ons daarop houden. Je krijgt tiny Trump trouwens in z'n blootje.

Het tienvoud

Z'n vrienden waren zo enthousiast over het trolletje dat hij een Kickstarter opzette, om het ding massaal te kunnen produceren. En dat gaat een stuk sneller vooruit dan hij of z'n vrienden waarschijnlijk dachten. Op minder dan een week tijd ging hij niet alleen vlotjes over z'n 38.000 dollar opstartkosten, hij vertienvoudigde dat bedrag: 362.643 dollar in totaal. Dat zijn heel wat Trumptrolletjes.

Voor één Trumptroll betaal je 25 dollar. De dingen worden in resin gemaakt, een soort hard plastic en bij je thuis bezorgd. Ze zijn wel iets groter dan de gemiddelde troll uit je nostalgie-kast, om de details van het poppetje beter tot z'n recht te laten komen. Ideaal voor je bureau dus, maar of je collega's daar zo enthousiast van worden, een naakte Trump, is nog maar de vraag.