Ook april belooft goed te worden, want deze series komen er (weer) aan

De eerste maanden van 2017 waren al om van te smullen, maar april belooft om zelfs nog beter te worden. Een pak nieuwe series en een hoop oude bekenden die we voor jullie in een overzichtje hebben gegoten. Dit mogen jullie verwachten in april.

1. Prison Break (seizoen 5) - 04/04

 

April luidt dit jaar de terugkeer in van Prison Break. Niet meteen een serie die wij gereboot wilden zien, aangezien de kwaliteit er toch een beetje per seizoen op achteruit ging. Je kan ook maar zovele keren een personage weer in een gevangenis steken om zich er dan ook weer een weg uit te laten vinden.

Waarom dan de reboot? Wel, dat is simpel: nostalgie. En die nostalgie krijgen we door een hele hoop terugkerende personages. Ondanks de dood van z'n personage in de laatste reeks van de serie keert Wentworth Miller wel terug als Michael Scofield. Daarnaast zullen ook Lincoln Burrows (Dominic Purcell), Sucre (Amaury Nolasco) en, ons favoriete personage, T-Bag (Robert Knepper) weer van de partij zijn.

2. Archer (seizoen 8) - 05/04

 

Seizoen 7 eindigde niet zo leuk voor Sterling Archer. Het nieuwe seizoen zal die cliffhanger echter laten voor wat het is. Het achtste seizoen, passelijk getiteld 'Dreamland', zal zich in een soort film noir-droomwereld afspelen. Lana, Cheryl, Krieger, Pam, ... alle gekende personages zullen terugkeren, maar in een andere rol.

Showrunners Adam Reed en Matt Thompson hebben ook al aangekondigd dat Archer een aantal van zijn alter-ego's zal tegenkomen in het nieuwe seizoen. Wij kijken dan in ieder geval al uit naar de ontmoeting tussen Archer en, onder andere, Randy Magnum, "local Emmy winning camera man and 4th, no, 2nd ranked pro kitesurfer".

3. The Son - 08/04

 

Kevin Spacey (House of Cards), Matthew McConaughey (True Detective), Anthony Hopkins (Westworld), ... Allemaal filmsterren die de overstap maakten naar televisie. En reken daar vanaf begin april ook maar Pierce Brosnan bij. Hij zal de hoofdrol gaan vertolken in de nieuwe AMC-serie The Son, gebaseerd op het gelijknamige bestseller van Philipp Meyer. The Son zal het verhaal vertellen van de geboorte van het moderne Amerika door de bloederige opkomst en ondergang van een Texaans olie-imperium.

4. Fear the Walking Dead (seizoen 3) - 10/04

© AMC

Het succes van The Walking Dead was zo groot dat AMC niet wachtte tot het einde van de serie om al een spin-off op ons af te vuren. Fear the Walking Dead toont ons hoe de zombie-apocalyps uit The Walking Dead is begonnen. De serie brak meteen alle records bij haar première begin 2015. Met 10,1 miljoen kijkers was het de meest bekeken première van een televisiereeks op kabel ooit. Het kan momenteel de schoenen van de grote broer nog niet echt vullen, maar voor TWD-fans van het eerste uur is ook FearTWD een must see.

5. Better Call Saul (seizoen 3) - 10/04

 

Waar Fear the Walking Dead niet in slaagt, doet de Breaking Bad-spin-off Better Call Saul het al twee seizoenen: iedereen doen twijfelen of het het origineel niet overtreft. En dat op zich is al een prestatie. Vince Gilligan leeft zich volledig uit in wat nog meer echt een passion project lijkt dan Breaking Bad.

Van nog voor de première al deden er geruchten de ronde dat bekende gezichten zouden terugkeren. We zagen uiteraard al Mike, Tuco en een jongere Hector Salamanca, maar in seizoen drie maakt de grootste villain van Breaking Bad zijn opwachting: Gus Fring. Met dit bekend, nu nog volledig (*kuch*), gezicht erbij is er geen twijfel meer mogelijk dat ook seizoen drie van Better Call Saul weer geniaal zal zijn. Om van een mogelijke terugkeer van Jesse Pinkman dan nog maar te zwijgen!

6. Brooklyn Nine-Nine (seizoen 4, deel 2) - 11/04

 

In april keren we ook terug naar de Nine-Nine, want seizoen vier van onze favoriete politieserie begint aan zijn tweede deel. Jake Peralta en co zijn terug, en daar hebben wij helemaal niets op tegen. Oh, en Terry Crews natuurlijk. Want hoe meer Terry Crews er in ons leven is, hoe beter!

7. Mystery Science Theater 3000 - 14/04

 

Dit is een reboot waar wij wel volledig achter staan. Het originele MST3K was niet meteen een kijkcijferkanon, maar het werd, onder meer door de kracht van het internet, een echt cultserie. Showrunner Joel Hodgson slaagde erin om met crowdfunding de serie weer nieuw leven in te blazen, en Netflix sprong mee op de kar. Het valt natuurlijk nog te bezien of het de genialiteit van het origineel kan evenaren. Wij wachten in spanning af tot 14 april.

8. Doctor Who (seizoen 10) - 15/04

 

In april begint al het tiende seizoen van de cultserie Doctor Who, dat daarvoor ook al 26 seizoenen kende tussen 1963 en 1989. Het tiende seizoen zal ook het laatste zijn voor hoofdrolspeler Peter Capaldi. Wie de huidige, en de in totaal twaalfde, Doctor nog aan het werk wil zien, heeft dus nog 12 afleveringen de tijd.

9. The Leftovers (seizoen 3) - 16/07

 

Seizoen twee verplaatste de serie naar Jarden, Texas, wat de show een extra adem gaf. En ook seizoen drie zal zich weer ergens anders afspelen. Kevin Garvey en co ruilen Texas voor Australië.

Het eerste seizoen was moeilijk en showrunner Lindelof probeerde misschien net wat te hard, maar in seizoen twee vond hij de perfecte toon. Seizoen drie wordt het laatste seizoen en het is maar de vraag of Lindelof kan doen voor The Leftovers wat hij niet kon doen voor die andere serie gehuld in vragen en mystiek: Lost. En dat is antwoorden geven waar nodig en, vooral, een einde voorzien waar niet alle fans zich bij moeten beheersen om het tv-scherm niet door het raam te gooien.

10. Veep (seizoen 6) - 16/04

 

Om mensen te overhalen om naar Veep te kijken, moet je eigenlijk maar één naam noemen: Julia Louis-Dreyfus. Is dat niet genoeg, dan smijt je er nog Tony Hale bij en niemand zal nog tegenstribbelen.

Julia Louis-Dreyfus is terug als onze favoriete ex-Veep en voormalige POTUS Seline Meyer. Ja, voormalig, want in het vorige seizoen zagen we haar pijnlijk verlies in de verkiezingen. Dreyfus blijft met haar vijfde Emmy voor Outstanding Lead Actress in a Comedy Series op rij echter wel voor iedereen de first lady of comedy. En dat gaat ze in het zesde seizoen ongetwijfeld nog eens overdoen.

11. Pretty Little Liars (seizoen 7, deel 2) - 18/04

 

Met Pretty Little Liars zal er weer een topserie van het scherm verdwijnen. Het eerste deel van het laatste seizoen eindigde op een enorm cliffhanger, maar het laatste seizoen zal ook afsluiten met een knal. Er zullen een hele hoop personages terugkeren voor de laatste afleveringen van PLL, en de makers bevestigden al dat er "meer dan één huwelijk" zal zijn!

12. Fargo (seizoen 3) - 19/04

 

Velen hielden hun hart vast toen ze bij FX aankondigde dat ze de cultfilm Fargo naar het kleine scherm zouden gaan brengen. Maar 32 awards later, waaronder ook acht Emmy's, twijfelt niemand nog aan de klasse van Fargo. Over het derde seizoen is nog niet veel geweten, ze zijn bij FX redelijk stil gebleven over hun paradepaardje, maar één ding weten we wel al zeker: wij gaan kijken!

13. Girlboss - 21/04

 

Wie kent er hier allemaal de winkelketen Nasty Gal? Wie kent er allemaal de oprichtster Sophia Amoruso? Wie heeft er allemaal haar boek Girlboss gelezen?

Op een van de vragen 'nee' geantwoord (of misschien wel allemaal, zoals wij)? Dan moet je zeker Girlboss de show eens bekijken op Netflix. Het is het autobiografische verhaal van een kleinschalige verkoopster die uitgroeit tot CEO van een miljoenenbedrijf. Heb je misschien op alle vragen 'ja' geantwoord? Wel, dan moet je als fan van het eerste uur zeker kijken!

14. Silicon Valley (seizoen 4) - 23/04

 

Zet onder andere T.J. Miller, Zach Woods en Martin Starr samen in een serie, en je weet dat je een hit hebt. Silicon Valley gaat dan ook al zijn vierde seizoen in en onze nerds bevinden zich in een nare situatie nu de clickfarm scam van Jared bekend is geraakt. De trailer laat ook zien dat Pied Piper misschien wel een heel andere kant zal opgaan. "Woooooow!"

15. Dear White People - 28/04

 

Dear White People kwam in het oog van een storm toen een hoop mensen hun Netflix-abonnement opzegden, omdat ze vonden dat de serie racisme tegen blanken zou promoten. De trailer heeft bijna een half miljoen dislikes. Maar wij vinden echt met de beste wil van de wereld niet wat er zo aanstootgevend aan is. Amerika is dus weer zijn typische overreagerende zelve. En wij? Wij gaan gewoon kijken.

16. American Gods - 30/04

 

Het ingewikkelde plot van American Gods gaan we jullie besparen. Onthou gewoon dit: het gaat over goden. En wat je zeker nog moet onthouden, is één naam: Ian 'Al f*cking Swaerengen' McShane.

Het eerste seizoen van American Gods komt uit eind april. En we zeggen 'eerste', want er zullen normaal gezien nog een aantal seizoenen volgen. Aangezien de serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller, en het eerste seizoen slechts een derde van dat verhaal zal vertellen. Normaal gezien, want vandaag de dag is het geen sinecure om van volgende seizoenen uit te gaan. Al gaan wij daar op basis van de sfeer in de trailer en het steengoede verhaal wel van uit.

Lees meer