Zes films die we willen zien in april

Begin je uitstapjes naar de bioscoop al maar te plannen, want net zoals de voorbije maanden komen er ook in april heel wat topfilms in de bioscoop. Deze zes films gaan wij al zeker kijken.

1. Before I Fall (05/04 - 6,9/10 op IMDb)

 

Samantha Kingston heeft alles wat ze wil: een knap lief, geweldige vrienden en ze ziet er zelf ook goed uit. 12 februari is een doodnormale dag, totdat blijkt dat het haar laatste dag is. Als ze een week lang haar laatste dag steeds opnieuw beleeft, ontdekt ze het mysterie rond haar eigen dood en de werkelijke waarde van alles dat ze dreigt te verliezen.

2. The Crucifixion (05/04)

 

Deze horrorfilm gaat over een priester die in de gevangenis terecht komt, omdat hij verantwoordelijk zou zijn voor de dood van een non. De non stierf tijdens een duiveluitdrijving die de priester uitvoerde. Een journaliste besluit om de zaak te onderzoeken. Ze gaat naar het klooster en ontdekt een aantal bizarre dingen.

3. Fast & Furious 8 (12/04)

 

Onze favoriete snelheidsduivels zijn terug en het lijkt alsof ze allemaal een normaal leven kunnen leiden. Wanneer een mysterieuze vrouw (Oscarwinnares Charlize Theron), Dom aanzet tot een crimineel leven en om zijn dierbaren te verraden, wordt het team meer dan ooit op de proef gesteld.

4. A United Kingdom (19/04 - 6,7/10 op IMDb)

 

De film is gebaseerd op een waargebeurde feiten en vertelt het verhaal van Ruth Williams, een Londense kantoorbediende die verliefd wordt op Seretse Khama, de prins van Botswana. Hun geplande huwelijk krijgt veel kritiek, niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en de Zuid-Afrikaanse overheid. Ondanks alle diplomatieke druk twijfelen ze nooit aan hun liefde voor elkaar.

5. The Edge of Seventeen (26/04 - 7,5/10 op IMDb)

 

Iedereen weet dat naar de middelbare school gaan moeilijk kan zijn. Ook Nadine (Hailee Steinfeld) krijgt te maken met de lastige momenten uit de puberteit. Ze komt te weten dat haar oudere en populaire broer een relatie heeft met haar beste vriendin Krista. Krista trekt vaker op met die mensen en Nadine voelt zich steeds eenzamer. Tot ze een jongen tegenkomt die verandering in de zaak brengt.

6. Denial (26/04 - 6,6/10 op IMDb)

 

Denial is ook een waargebeurd verhaal over één van de meest besproken processen in de Britse geschiedenis. De Amerikaanse historica Deborah Lipstadt bestempelde in haar boek Denying the Holocaust auteur David Irving als een ontkenner van de Holocaust. In 1996 klaagde hij haar aan wegens smaad en het proces dat volgde werd het belangrijkste proces op het gebied van van Holocaustontkenning en vrijheid van meningsuiting van de 20ste eeuw.

Lees meer