Blunder nummer twee: in memoriam op de Oscars vermeldt nog levende producent

Na de grote blunder bij de uitreiking van de award voor beste film, kon er gisteren nog een grote fout van af. Tijdens de In Memoriam werden enkele mensen vergeten, maar het ergste van al: ze vermelden iemand die nog in leven is.

Australisch producent Jan Chapman verschoot gisteren toen ze niet het gezicht van haar vriendin, maar haar eigen gezicht in het In Memoriam-filmpje zag. Janet Patterson, een Australische kostuumdesigner, overleed vorig jaar in oktober. Zij werkte samen met Jan Chapman aan de film The Piano en zo werden ze goed bevriend.

Chapman verklaarde aan magazine Variety dat ze enorm teleurgesteld is dat haar goede vriendin die zelf vier keer genomineerd werd voor een Oscar, niet deftig vermeld werd. Nadat ze polste bij het agentschap van Patterson, bleek dat de Academy had gezegd dat ze al een goede foto hadden.

Dit jaar werden er ook enkele belangrijke personen vergeten. Bill Paxton die dit weekend kwam te overlijden, werd niet vermeld. Maar Jennifer Aniston maakte dit goed in een zeer emotionele speech.

De Academy zelf heeft nog niet gereageerd.

 

Lees meer