Verdacht? Er is ons nog iets opgevallen aan de opdrachten met Hans in De Mol

Hij was al sinds de eerste aflevering verdacht omdat hij als enige in de auto moest blijven zitten en pas later opdook in Zuid-Afrika. Maar sindsdien zijn de opdrachten met Hans toch heel  verrassend gebleven. Iedere keer wanneer iemand in de groep een speciale taak krijgt of zich van de groep moet afzonderen, dan is het Hans die deze rol op zich neemt. Ook deze aflevering zat hij weer in de ideale positie om te mollen (opgelet voor spoilers).

We weten nog altijd niet wat we over Hans moeten denken. De ene verdenkt hem, maar voor de andere ligt het te veel voor de hand. We hadden aanvankelijk het gevoel dat hij door de makers als een soort schaduwmol werd gebombardeerd. En dat zou nog altijd zo kunnen zijn. Maar wat als Hans nu eens echt de mol is, en hij intussen iedere keer in de beste positie zit om te mollen?

Laten we beginnen met de meest recente aflevering. Tijdens de fietstocht van 30 kilometer wordt Hans de rode lantaarn. Handig, want wanneer die een andere kandidaat inhaalt, gaat er 500 euro uit de pot. Annelies en Eline sneuvelden snel, Sam peuzelt hij iets later ook op. Ondertussen moest hij geen opdrachten doen, maar door het tempo hoog te houden kon hij wel druk zetten op de spelers die de opdrachten wel moesten uitvoeren. Zelf haalt hij uiteindelijk maar nipt de finish. Al is hij voor z'n collega's plots wel de grote winnaar door de proef tot een goed einde te brengen.

Het ei van Hans

Tijdens de volgende proef is Hans de persoon die het gouden ei vindt. Toeval, of heeft hij wat langer gewacht om in de tunnel te gaan kijken zodat het niet te veel zou opvallen. Tijdens het Scrabble-spel hebben we hem nauwelijks aan het werk gezien. En we hoorden andere kandidaten zich ook afvragen wat Hans aan het doen was. Hij liep in elk geval door het doolhof, want we zagen hem zelden met letters bij Annelies en Robin wachten. Hij had natuurlijk wel z'n handen vol met de struisvogel die hem op de hielen zat. Zou dat beest met behulp van z'n diereninstinct een mol geroken hebben?

Dankzij dat gouden ei kreeg Hans de kans om persoonlijk 3.000 euro te winnen. Dat zou een mooie bonus voor de mol zijn, want die kan doorgaans geen geld verdienen. Met die enkele tips is het toch ook vrij sterk dat hij zijn vriendin naar het juiste café stuurt, ook al was zij net te laat. De groep versus de mol: 1-0?

Goede saboteur

Hetzelfde scenario in de voorbije afleveringen. Vorige week zat hij bij de opdracht met de raadseltjes naast Robin, en kon hij mee bepalen hoeveel geld er zou wegtikken. Vaak wachtten ze te lang waardoor er veel geld verloren ging. En in de week van zijn terugkeer bij de groep sleepte hij pasvragen in de wacht, en daardoor verdienden ze niks aan de opdrachten.

Dat klinkt misschien allemaal niet zo verrassend, maar voeg daar dan nog eens aan toe dat de groep net de voorbije twee weken echt minder geld is beginnen verdienen. De eerste afleveringen kwamen de centjes heel vlot binnen, alsof de mol wel heel zwak is dit jaar. En toen ... was Hans er niet bij.

Oké, ook wij geven toe dat we er gewoon nog niet in geloven dat ze de mol vanaf de start zo in de spotlights zouden hebben gezet. Maar stel nu dat over drie weken blijkt dat Hans toch altijd de enige echte mol is geweest ... dan hebben ze ons echt goed liggen.

Lees meer