Ish Ait Hamou schenkt zijn Twitteraccount aan een goed doel door aanhoudende negatieve reacties

Ish Ait Hamou is danser en choreograaf, maar ook schrijver, televisiegezicht en sinds het knappe stukje televisie 'Terug Naar Eigen Land' ook een klein beetje opiniemaker. Nadat hij zich had uitgelaten over het wetsontwerp van N-VA over het uitzetten van mensen met een andere afkomst op basis van vermoeden van bedreiging, ook als ze in België geboren zijn, kreeg hij een massa negatieve reacties over zich heen via Twitter.

Hij verdween van het medium, kwam terug, zag geen verandering. Hij is het beu nu. Hij noemt het medium Twitter in één bepaalde tweet zelfs "de meest ongezonde plek om te zijn."

Later wijdt Ait Hamou daar nog verder over uit: hij dacht dat als je maar de juiste mensen volgt je tijdlijn een meerwaarde kan worden, en dat dat misschien ook wel zo is, maar dat de kracht van negativiteit niet te onderschatten is. Dat het een onbewuste invloed kan hebben op je eigen uitingen en gedrag en dat een mens zijn eigen grenzen moet kennen.

Naar een goed doel

De aanhoudende negativiteit heeft Ish een besluit doen nemen: na de afwerking van wat zijn volgend boek moet worden, schenkt hij zijn account aan een goed doel. Na de afwerking inderdaad, want bepaalde reacties en tweets wil Ish verwerken in zijn volgend boek.

Welk goed doel het gaat worden, is nog niet beslist, maar zij mogen dus zijn Twitteraccount met - momenteel - 22.670 volgers - overnemen, inclusief naamsverandering.

Een nobel initiatief lijkt ons, maar Ish is zeker een stem op Twitter die we gaan missen. Een meerwaarde die weg is gejaagd door de occasionele rotte appel. Maar zoals Ish zelf al schreef: een mens moet aan zichzelf en zijn eigen grenzen denken.

Ish stuurt ons alvast de dag in met een mooie boodschap: "Zorg goed voor elkaar, heb begrip voor elkaar, wees geduldig met elkaar."

Lees meer