Apple lijkt van plan om over te schakelen op andere opladers voor zijn volgende iPhone

Er zijn opnieuw veel geruchten opgedoken over de volgende iPhones. Volgens een daarvan zou Apple van plan zijn om de huidige lightning-oplader te vervangen door USB-C. Ook zou het nieuwste toptoestel een gebogen OLED-scherm hebben dat zorgt voor minder batterijverbruik en veel helderdere kleuren.

Een van de vervelendste dingen vroeger bij het kopen van een nieuwe gsm was dat je altijd ook een nieuwe oplader kreeg. De laatste jaren was dat probleem grotendeels opgelost want Apple kiest al vijf jaar voor lightning terwijl Android-toestellen meestal opgeladen worden met Micro USB.

De nieuwe smartphones van Android hebben sinds enige tijd echter de snellere USB-C-aansluiting en volgens The Wall Street Journal zou ook Apple daar nu voor kiezen. Daardoor zal iedereen met een iPhone dus moeten overschakelen op een nieuwe oplader, maar zal je binnen enige tijd wel de oplader kunnen gebruiken van vrienden met een recent Android-toestel.

Gebogen OLED-scherm

De Amerikaanse krant, die in het verleden altijd goed ingelicht was, bevestigt ook dat Apple een bestelling zou hebben geplaatst voor OLED-schermen. Die schermen zorgen, in tegenstelling tot het huidige LCD, voor helderdere kleuren en minder batterijverbruik. Grote concurrent Samsung zou de schermen leveren aan Apple.

Apple zou die OLED-schermen wel enkel in zijn duurste versie van de iPhone gebruiken. Volgens alle geruchten komt er naast de 7S en 7S Plus namelijk ook een speciale editie voor het tienjarig bestaan van de iPhone. Die zou zo'n 1.200 euro kosten, maar dus wel alle nieuwste snufjes hebben, waaronder ook die afgebogen OLED-schermen. Voor bevestiging van alles moeten we waarschijnlijk wachten tot september, wanneer Apple traditioneel zijn nieuw model voorstelt.

Lees meer