Wie zaterdag terugkeert van de wintersport, houdt best rekening met lange files

Wie deze week in de Alpen op wintersport is, en zaterdag terug naar huis vertrekt, zet zich best schrap: er wordt nu al gewaarschuwd voor lange files en wie uit de Franse skigebieden vertrekt, kan te maken krijgen met hevige sneeuwval.

Dit weekend eindigt de voorjaarsvakantie onder meer in Zuid-Duitsland, in Nederland en bij ons. Veel mensen gaan naar huis na een week wintersport. Het wordt daardoor vooral zaterdag 4 maart erg druk vanuit de skigebieden richting Duitsland.

Onder andere op de A10 Villach-Salzburg, A12 Landeck-Kufstein, B179 Fernpasroute Nassereith-Duitse grens en op de wegen de skigebieden in Tirol, Vorarlberg en Salzburgerland. Ook is er flinke vertraging bij de grensovergangen naar Duitsland (A12) bij Kufstein en bij Salzburg (A1/A10).

Hou ook rekening met files op de: A5 Bazel-Karlsruhe, A7 Füssen-Ulm, A8 Salzburg-München-Stuttgart, A9/A99 rond München. De grootste drukte doet zich zaterdag voor tussen 10 en 16 uur.

Zwitserland en Frankrijk

In Zwitserland is er grote kans op files op de A1 Bern-Zürich en op de A2 Chiasso-Bazel bij de St Gotthardtunnel. En ook in Frankrijk worden problemen voorspeld: lange files op N90 Bourg St.Maurice-Albertville bij Moutiers, A43 Chambery-Lyon en de A40 Chamonix-Macon. De grootste drukte is daar zaterdag tussen 9 en 16 uur. Bovendien is er in Frankrijk ook een grote kans dat het hard gaat sneeuwen, wat de miserie alleen maar gaat vergroten.