Snapchat werkt aan een drone en dit is wat we er al van weten

Er zijn serieuze aanwijzingen dat Snapchat werkt aan een eigen drone die je overal volgt en automatisch filmt. Daarmee wil Snapchat zich opnieuw profileren als een "camerabedrijf" en niet enkel als de applicatie waar we het vooral van kennen.

Snapchat stond jarenlang bekend als een applicatie waarmee je foto's naar je vrienden kon sturen die na enkele seconden verdwenen. Omdat de applicatie steeds meer concurrentie ondervindt van onder andere Facebook, wil het bedrijf zich het laatste jaar meer op andere dingen richten.

Sinds kort noemt Snapchat gewoon Snap en wil het bedrijf gezien worden als een "camerabedrijf". Daarom lanceerde het enkele maanden geleden met Snapchat Spectacles ook al een zonnebril met een ingebouwde camera. Die werd op korte tijd een heel grote hype.

Drone

Het nieuwste gadget waar Snap volgens anonieme bronnen in The New York Times zou aan werken is een drone. Daarvoor nam het eerder al het bedrijf Lily Robotics over. De drone die Snap op de markt zou willen brengen, moet zijn gebruiker volgen en ondertussen filmpjes maken die dan rechtstreeks op Snapchat kunnen geplaatst worden. Zo kan je selfies maken zonder dat je je smartphone voortdurend moet vasthouden.

Het is wel nog niet bekend hoe ver Snap staat met de ontwikkeling van zijn drone en of die ook echt op de markt gaat komen. Evan Spiegel, topman van Snap, zei vorige maand nog dat het bedrijf veel plannen heeft op het vlak van camera's en die wil "heruitvinden".

Lees meer