Gekker dan dit wordt het niet: Gent-fans willen naar Genk afreizen met ... een helikopter

125 kilometer, dat moet Gent afleggen om het in de achtste finale van de Europa League te gaan opnemen tegen Racing Genk. Dat twee Belgische ploegen tegen elkaar uitkomen in een Europese competitie is zo onverwacht dat Genk-fans wilden stunten door de korte afstand met het vliegtuig af te leggen. De fans van AA Gent willen niet onderdoen. Zij gaan met ... de helikopter.

Als voetbalsupporter moet je vaak duizenden kilometers afleggen om je club in Europa aan het werk te zien. Maar toeval wil dat dit jaar twee Belgische clubs elkaar hebben geloot in de Europa League: AA Gent zal het opnemen tegen Racing Genk. Amper 125 kilometer van elkaar verwijderd, maar toch vonden de Genk-supporters er niets beter op dan om die kleine afstand met het vliegtuig af te leggen.

Een groep Gent-fans, die zichzelf de Lyonkillers noemen (na de onverwachte overwinning tegen Lyon vorig jaar), willen natuurlijk niet onderdoen en kwamen met hun eigen stunt. Ook zij zouden de afstand niet per auto afleggen, maar met ... een helikopter. Dat zal hen al snel 3.000 euro kosten, dus zoeken ze nog sponsors om hun extravagant 'reisje' te bekostigen.

Van het goede teveel

In tijden van smeltende poolkappen en uitstervende diersoorten, vraag je je toch af of zulke 'stunts' niet een beetje van het goede teveel zijn ... Dat dacht ook Joeri Thijs, woordvoerder van Greenpeace België, die zijn ongenoegen uitte op Twitter. KAA Gent reageerde met een kwinkslag. "Just joking, relax. We won't". Al blijkt nu wel dat een groep supporters iets gelijkaardigs in gedachten heeft.