IJscoupe mayonaise? In deze Japanse pop-uprestaurants eten ze echt alles met mayonaise

Ben jij ook zo iemand die op elke maaltijd een smakelijke kwak mayonaise kletst? Dan ga je dit geweldig vinden: in Japan hebben ze nu mayonaise pop-uprestaurants. In die Kewpie Mayo Cafés draait echt alles rond mayonaise: van de gerechten tot het meubilair, het lijkt wel Disneyland. Verwacht geen Belgische frietjes maar noedels en sandwiches doorweekt met mayonaise. Japanse wansmaak of een heerlijk idee?

In Japan eten ze sushi met chocolade, daar kwamen we een tijdje geleden al achter. Nu is er een mayo pop-uprestaurant in Tokio, en zo komt er in april nog één in Nagoya.

Dat lees je goed, mayonaise is zo populair bij de Japanners dat fabrikant Kewpie twee restaurants aan het kwakje gaat wijden. Dat schrijft Kewpie in een persbericht.

Een andere smaakje

In Japan is de Europese saus de laatste tijd een culinaire trend. Maar hun Kewpie mayonaise is heel anders dan de Europese variant: er zit enkel eigeel, appel en rijstazijn in terwijl voor onze mayonaise volledige eieren, suiker en zout in de mixer gegooid worden.

En da’s nog niet alles. In het Kewpie Mayocafé kan je niet gewoon één soort mayonaise krijgen, je hebt keuze uit drie smaken: olijf, basilicum of tomaat.

Wat schaft de pot?

Op de menukaart van het Kewpie Mayocafé staan onder andere kip gemarineerd met mayonaise, omeletten gebakken in mayonaise, broodjes doorweekt met mayonaise, zelfs dessertjes en salades, ook op basis van mayonaise.

Enkele gerechten:

© Kewpie

© Kewpie

Alles Mayonaise

Ook het interieur van het pop-uprestaurant is helemaal in mayonaise-thema: in het midden van de dinerzaal staat een gigantische broccoli waar mayonaiseflessen aan bengelen als trossen bananen.

Een mayonaisemuseum mocht natuurlijk niet ontbreken:

Op social media worden mayo-fans wild:

Lees meer