Nieuwe gelekte foto toont hoe de Samsung Galaxy S8 er zal gaan uitzien

Het regende al geruchten en leaks over de nieuwe Samsung Galaxy S8, maar dit is misschien wel het belangrijkste lek tot nu toe. Nu weten we ook helemaal hoe de smartphone eruit zal zien. 

Samsung kondigde vorige week aan wanneer ze de nieuwe Galaxy zouden lanceren: 29 maart. Maar buiten de releasedatum was er nog maar weinig officieel gemaakt over de nieuwe smartphone.

Al deden er al verschillende geruchten de ronde en zijn er al een heel aantal foto's gelekt. Maar Evan Blass geeft ons nu nog iets extra. Dankzij hem weten we ook helemaal hoe de smartphone er zal uitzien. En de foto lijkt al de voorgaande geruchten te bevestigen.

Geen home-knop

Het 5,8-inch scherm is gebogen aan de zijkanten. Er is geen home-knop of een vingerafdruklezer, die bevindt zich waarschijnlijk achteraan het apparaat (waar geen foto van is).

De frontcamera lijkt een degelijk tot grote lens te hebben, wat iedereen natuurlijk doet vermoeden dat het een zwaardere frontcam zal zijn. Misschien een 8 megapixel-camera?

Tweede lens

Naast die lens lijkt zich nog een extra lens te bevinden. Dat zou dan weer een infraroodlens kunnen zijn, waarmee ingelogd kan worden met een scan van je iris. Een beetje gelijkend op de Note 7 dus. Het kleine gaatje onderaan doet de aanwezigheid van een audiojack vermoeden.

Het lockscreen is niet superinventief, maar ziet er mooi en elegant uit. Hier dus geen verrassingen.

"What you've been waiting for"

Dit is en blijft een lek natuurlijk. Dus moet je het altijd met een korrel zout nemen. Maar Evan Blass heeft een heel goede reputatie. En de datum die op het lockscreen staat af te lezen, is 29 maart: de datum waarop de nieuwe smartphone zou worden voorgesteld. Dat is uiteraard niet toevallig.

"I think this is what you've been waiting for." Inderdaad, Evan.