15 verrassende weetjes om mee uit te pakken tijdens The Big Bang Theory

Wist jij dat bijna iedereen in The Big Bang Theory Penny al naakt heeft gezien? En dat 'Soft Kitty' een echt liedje uit Australië is? Hier zijn enkele leuke en verrassende weetjes over onze favoriete sitcom van het voorbije decennium.

1. Jim Parsons heeft Star Trek nooit gezien

© WiffleGif

In de serie is Sheldon helemaal bezeten door Star Trek, maar acteur Jim Parsons moet dat echt allemaal acteren. Hij heeft zelfs nog nooit een aflevering ervan gezien. En hij weet niet wie Doctor Who is, Doctor WHO?

2. Heeft Penny een achternaam?

© The Odyssey Online

Van ieder personage kennen we de achternaam, behalve van Penny. Kaley Cuoco, de actrice die Penny speelt, weet het wel. Maar zij wil liever dat het een goed bewaard geheim blijft. Voorlopig toch, want volgens maker Bill Prady gaan ze het nog in de serie verklappen. Al zegt producer Steve Molaro dat het niet klopt.

3. 'Soft Kitty' is een echt liedje

© Sheldon's fans

Iedereen kent het kinderliedje Soft Kitty intussen, maar dat blijkt ook een echt liedje uit Australië te zijn. Edith Newlin schreef het in 1930, maar de titel was Warm Kitty. De dochter van maker Bill Prady leerde het liedje zingen in de kleuterklas.

4. Leonards bril is niet echt

© Giphy

Het is je misschien al opgevallen dat acteur Johnny Galecki in het echte leven geen bril draagt. Het is ook niet zo dat hij dan contactlenzen draagt, want hij is gewoon helemaal niet slechtziend. Wanneer hij in de huid van Leonard kruipt, gebruikt hij dus een valse bril. Je moet er eens op letten, want soms zouden er zelfs geen glazen in zitten.

5. Mayim Bialik heeft een doctoraat in de neurowetenschappen

© Screener

De actrice die Amy speelt, het lief van Sheldon dus, heeft weinig moeite om zich in haar rol in te leven. Ze heeft namelijk echt een doctoraat in de neurowetenschappen gehaald.

6. Iemand controleert de wetenschap in de reeks

© Inkspelled Faery - WordPress.com

Amy kan natuurlijk niet alles doen. Daarom heeft de serie een wetenschapsadviseur, David Saltzberg. Hij heeft een doctoraat in de natuurkunde en moet controleren dat Sheldon en co geen onzin uitkramen. Hij moet er ook voor zorgen dat al die moeilijke termen correct op witte bordjes genoteerd staan.

7. Elk personage heeft Penny naakt gezien

© The Tango

Mannelijke kijkers zullen jaloers worden, want bijna iedereen heeft Penny al eens naakt gezien. Leonard heeft er al talloze keren mee in bed gelegen, en heeft dus zeker alles gezien. Raj had ook al een vreemde one-night-stand met haar. Zelfs Sheldon heeft Penny al redelijk naakt gezien, toen ze in de douche was gevallen en hij haar naar het ziekenhuis moest brengen. Enkel Howard blijft voorlopig op z'n honger zitten.

8. De trappen zijn altijd dezelfde

© HelloGiggles

De lift die nooit werkt is een fenomeen geworden in de serie. Maar ook de trappen waar de personages al tal van conversaties hebben gevoerd. Het lijkt alsof ze verschillende verdiepingen moeten beklimmen, maar op de set staat er uiteraard maar één trap. Je ziet altijd dezelfde. Enkel de aankleding rond de trap wordt aangepast.

9. Het lief van Raj wou eigenlijk Amy spelen

© Tenor

Uiteraard waren er verschillende kandidates voor de rol van Amy Farrah Fowler. Ook actrice en zangeres Kate Minucci deed auditie voor de rol, maar zij moest het uiteindelijk dus afleggen tegen de brains van Mayim Bialik. De makers hielden echter haar gegevens bij en lieten haar dus uiteindelijk Lucy, de vriendin van Raj, spelen.

10. Sheldon en Leonard zijn genoemd naar Sheldon Leonard

© Pinterest

De namen van Sheldon en Leonard zijn niet toevallig gekozen. Ze vormen de voor- en achternaam van acteur en regisseur Sheldon Leonard, die je kan kennen van The Dick Van Dyke Show en The Andy Griffith Show.

11. Drie personages hebben ook muzikaal talent

© Imgur

Ze kunnen niet alleen overweg met wetenschappelijke formules, maar ook met muzieknoten. Mayim Bialik leerde zelfs harp spelen voor haar rol als Amy. Jim Parsons kreeg lessen om Sheldon op het vreemde instrument theremin te laten spelen. En terwijl Leonard piano speelt, is acteur Johnny Galecki in het echte leven een cellist.

12. De reeks zou eerst 'Leonard, Penny & Kenny' heten

© Imgur

Dat de serie naar de namen van de personages genoemd kon worden, willen we nog begrijpen. Maar wie is in godsnaam Kenny??? Mogelijk was dat de oorspronkelijke naam voor Sheldon. Gelukkig hebben ze hun vergissing op tijd ingezien.

13. Penny zou aanvankelijk Katie heten

© Degrassi Wiki - Wikia

Ook Penny had aanvankelijk een andere naam, zelfs tijdens de pilootaflevering. Toen werd ze ook nog niet gespeeld door Kaley Cuoco, maar door Amanda Walsh. Het personage heette toen Katie, en Leonard en Sheldon troffen haar huilend op straat aan na de breuk met haar vriendje. Ze was dakloos en mocht blijven logeren. Maar het publiek had het niet zo voor Katie. En zo kwam Penny.

14. De personage spraken al over Amy voor ze erbij hoorde

© Pinterest

Over de actrice die haar speelt dan. In het eerste seizoen verwijst Raj naar Mayim Bialik: "Weet je wie heel slim is, dat meisje dat Blossem op tv gespeeld heeft. Zij zou een doctoraat in de neurowetenschappen hebben." Twee jaar later vervoegde de actrice de cast voor de rol van Amy.

15. Er is een bij genoemd naar het zinnetje van Sheldon

© PopKey

Als je ooit geconfronteerd wordt met de euglossa bazinga, dan weet je in elk geval dat het beestje naar Sheldon genoemd is. "Bazinga" is immers het roepzinnetje van Sheldon.

The Big Bang Theory - iedere weekdag om 20u15 op Q2

Lees meer