Opmerkelijk! FIFA komt nu met tickets voor 'zwaarlijvige' mensen tijdens Confederatiebeker

De FIFA heeft de ticketprijzen voor de Confederatiebeker van komende zomer bekendgemaakt, en daar staat een grote verrassing tussen. Ze komen met tickets voor zwaarlijvige mensen ... echt waar! Gelukkig moeten ze niet meer betalen dan iemand anders, en uiteindelijk gaan deze plaatsen wel veel comfortabeler zijn.

Tickets voor een voetbalmatch bestellen wordt een veel ingewikkelder proces. Voor de Confederatiebeker van komende zomer in Rusland moet je je BMI zelfs gaan berekenen. Toch als je een ticket voor zwaarlijvige fans wil kopen. Concreet gaat het om plaatsen waar je meer ruimte hebt dan op een gewone plek. Op die manier kunnen dus ook zwaarlijvige fans comfortabeler naar de wedstrijd kijken.

Experiment

Hoewel de term heel verkeerd klinkt, is het dus niet zo'n slecht idee. En het feit dat je dezelfde prijs betaalt als voor een normaal ticket is ook een positief gebaar van de FIFA. Opdat fans die gewoon veel ruimte willen er geen misbruik van zouden maken, heb je behalve je BMI ook een doktersbriefje nodig om te bewijzen dat je echt nood hebt aan zo'n ticket. Wie naar een wedstrijd in de groepsfase wil gaan kijken, betaalt minstens 70 euro. Voor de finale moet je 115 tot 245 euro neertellen.

Het is niet de eerste keer dat de FIFA experimenteert met het ticket. Op het WK in Brazilië in 2014 kon je ook al een ticket voor twee zitplaatsen kopen. Ook toen had je een bewijs van je dokter nodig, maar dat leverde je slechts 50 procent korting op. De kans is groot dat de speciale tickets ook tijdens het WK voetbal van volgend jaar zullen opduiken.

Hugo Broos

De Confederatiebeker wordt traditioneel het jaar voor het WK gespeeld in het land dat de wereldbeker mag organiseren. Een generale repetitie dus. De deelnemers hebben allemaal de voorbije jaren een belangrijke prijs gewonnen. In groep A zitten organisator Rusland, CONCACAF-winnaar Mexico, Nations Cup-winnaar Nieuw-Zeeland en Europees kampioen Portugal. In groep B speelt regerend wereldkampioen Duitsland tegen Copa America-winnaar Chili, Asian Cup-winnaar Australië en Africa Cup-winnaar Kameroen. Ook Hugo Broos is komende zomer als bondscoach dus van de partij.

Lees meer