Zon, zee en de 13 mooiste stranden in de wereld

Na enkele koude weken klinkt op een strand liggen als muziek in de oren. In de zon met een drankje lekker luieren, we zien het al zitten. Zelfs als het er geen mooi weer is en je er niet op blote voeten kan rondlopen, zeggen wij geen neen tegen een prachtig strand. Hier is een lijstje van 13 stranden die je zeker en vast eens moet bezoeken.

1. Playa del Amor, Marietas-eilanden, Mexico

Misschien heb je al wel eens gehoord van het verborgen strand. Het klinkt superromantisch, maar niets is minder waar. Playa del Amor werd vroeger gebruikt als militaire testplaats, velen denken dan ook dat een bom de oorzaak is van het gat. Het prachtig overdekte stukje paradijs kan je bereiken via een bijna onzichtbare ingang en is zo klein dat er gemiddeld maar zes personen tegelijkertijd in mogen.

2. Anse Source d'Argent, La Digue, Seychellen

Grote zonovergoten keien, diepblauw water, zacht wit zand en palmbomen, het lijkt wel een screensaver. Anse Source d'Argent bestaat echt en is niet voor niets het meest gefotografeerde strand in de wereld. Het Afrikaanse eiland heeft een gemiddelde temperatuur van 30°C in maart en april, de perfecte zonvakantie volgens ons.

3. One Foot Island, Aitutaki, Cookeilanden

Dit eiland heet niet voor niets One Foot Island, kijk zelf maar. Het hele strand ben je ongeveer rond in vijftien minuten, twintig als je op je gemak wandelt. Het hele gegeven heeft een soort van verlaten eiland vibe, het verbaast ons dan ook niet dat het Amerikaanse programma Survivor opgenomen werd op dit eiland.

4. Shell Beach, Shark Bay, West-Australië

Voor iemand die niet graag met zijn tenen in het zand zit, is dit het perfecte strand. Shell Beach verving zijn zand door schelpen. Ga zeker ook eens langs bij het Old Pearler Restaurant dat helemaal gemaakt is met de kokkelschelpen. Wandelen zonder schoenen wel op eigen risico.

5. Ses Salines, Ibiza

Het feeststrand, met dit hebben we alles gezegd. De prachtige natuur, de blauwe zee, het witte strand en enkele cocktails in de hand. Meer heb je niet nodig. Genieten en rusten overdag om dan in de avond een stapje in de wereld te zetten. Om dan weer je batterijen op te laden op het strand. Wij kunnen wel gewoon worden aan dit leventje.

6. Reynisfjara Beach, IJsland

Het heeft iets unieks, ravenzwart zand. De duistere sfeer die er hangt, geeft een rustig gevoel. Maar wees op je hoede. De golven zijn verraderlijk wild en slokken je zo op. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand verdrinkt op het Reynisfjara Strand.

7. Pink Beach, Great Santa Cruz Eiland, Filipijnen

Precies een scène uit een Barbie-film, maar dit strand bestaat echt. De roze kleur ontstaat door kleine stukjes rood koraal die zich vermengen met het zand. Leg je bezoek wel vast via de dienst Toerisme in

Zamboanga, je kan er niet zomaar op. Dmaar het is zeker de moeite waard, vooral als je de perfecte Instagram-foto's wil maken.

8. Pelican Beach, South Water Caye, Belize

De perfecte plaats om veilig en snel naar het rif te zwemmen en te genieten van het prachtige onderwaterleven. De palmbomen en prachtige strand zorgen voor het perfecte plaatje. Zie je jezelf er al liggen en genieten van een verfrissend drankje?

9. Glass Beach, Californië

Niet direct het zon-zee-zand strand, maar wel een uniek stukje. Het strand ontstond door jaren sluikstorten. Nadat een opruimteam alle metaal en andere rommel er tussenuit haalde, bleef alleen nog maar glas over. Door de golven veranderde het glas in diamantachtige stenen. Wat voor een prachtig resultaat zorgt.

10. Flamenco Beach, Puerto Rico

Op dit strand vind je niet alleen alles wat het beste strand te bieden heeft, maar je kan er ook zwemmen, duiken en snorkelen. De grote tank die centraal op het strand staat, is beschilderd door lokale kunstenaars. Dat zorgde ervoor dat een stuk schroot veranderde in een deel van het strand. Flamenco Beach werd in 2014 tot het derde beste strand benoemd door TripAdvisor.

11. Bora Bora, Frans-Polynesië

Lekker genieten in een ligstoel op Bora Bora, het lijkt wel een droom. Met alles in handbereik is dit de ultieme vakantie. Het is niet de goedkoopste plek, maar je krijgt wel waar voor je geld. Witte stranden, blauwe zee, palmbomen, gezellige hutjes,... We kunnen blijven opsommen, maar volgens ons hebben we je al kunnen overtuigen.

12. Mellon Udrigle, Highland, Schotland

Je kan zeggen dat het pittoreske strand iets wegheeft van de Game of Thrones locaties. Met niet altijd het perfecte weer, maar wel de prachtige natuur hoort Mellon Uldrige zeker thuis in deze lijst. Met een aanliggend vissersdorpje, dat maakt dit een typische Britse ervaring.

13. Noordwijk, Nederland

Wil je graag je hond meebrengen? Geen probleem, Noordwijk Strand laat honden toe. Zo kan je gezellig samen hollen door het zand of gewoon lekker uitrusten op een strandstoel. Een zonvakantie kan alleen in de zomer, maar dat moet je tegen ons Belgen niet zeggen.

Lees meer