Binnenkort kan je McDonald's aan huis laten leveren

Fastfoodketen McDonald’s probeert er alles aan te doen om zijn verkoop nog meer te doen groeien en komt binnenkort met een eigen bezorgservice.

McDonald’s heeft al een bezorgservice in China, Zuid-Korea en Singapore en de verkoop van de deliveryservice van de fastfoodketen was vorig jaar bijna 1 miljard dollar. In China heeft McDonald’s al sinds 2008 een bezorgservice, het bereik ervan is sindsdien al verdrievoudigt.

Woensdag heeft het hamburgerrestaurant gezegd dat het aan het experimenteren is met verschillende bezorgmodellen, onder andere is samenwerking met andere bezorgbedrijven in de wereld. “Eén van de meest opvallende verschuivingen in de restaurantwereld is de snelle stijging van thuisbezorging. Samen met de sterke groei van bezorgbedrijven is er een uitzonderlijke kans ontstaan om het bedrijf te laten groeien.”

Grootste bezorgservice

“Er is geen ander bedrijf ter wereld dat via thuisbezorging zoveel klanten kan bereiken”, zegt McDonald’s. In landen zoals de VS, Frankrijk, Duitsland, Canada en het Verenigd Koninkrijk, waar McDonald’s zijn grootste markten heeft, woont bijna 75% van de bevolking binnen een straal van 5 km bij een restaurant. “McDonald’s heeft dus de unieke positie om de grootste bezorgservice te worden.”

In het meest recente jaarrapport zegt de fastfoodketen dat ze verschillende testen doen met een bezorgservice in de VS, Europa en Azië en dat er snel zal ingespeeld worden op de resultaten. Eind dit jaar komt er in de VS ook een app waarmee je eten kan bestellen via je smartphone. In Florida is er wel al een kleine thuisbezorgservice.

Lees meer