Nope, geen zever: Nintendo heeft iets gevonden om te zorgen dat je hun cartridges niet opeet

De nieuwe console van Nintendo komt morgen op de markt en de verwachtingen voor die Nintendo Switch zijn heel hoog. De Japanse firma heeft dan ook aan alles gedacht om er een succes van te maken, zelfs aan de kleinste details. Zo hebben hun game-cartridges met opzet een slechte smaak zodat je ze niet zou opeten.

Wie vroeger op de Game Boy speelde, kent wel het probleem waarbij je spel ineens niet meer werkt. Eens blazen in de cartridge hielp meestal, maar blijkbaar zijn er ook mensen die likken aan het koper om alles weer te doen werken.

Dat wil Nintendo met zijn Switch absoluut vermijden en daarom hebben ze een vieze bittere smaak toegevoegd aan die cartridges. Zo willen ze ook voorkomen dat kinderen de cartridges in hun mond steken en inslikken.

De cartridges zijn ongeveer zo groot als een SD-kaart en worden bewerkt met denatoniumbenzoaat, de bitterste stof die bekend is. De stof wordt ook toegevoegd aan schoonmaakmiddelen, antivriesvloeistof en producten die nagelbijten moeten voorkomen. Denatoniumbenzoaat is niet giftig.

Een Franse blog merkte dat als eerste op en Nintendo heeft het later bevestigd aan de website The Verge. Ironisch genoeg lijkt dat voor veel mensen op het internet juist een motivatie om het zelf eens te proeven.

Lees meer