Snapchat verrast iedereen met indrukwekkende eerste beursdag; stichters nu bijna 5 miljard euro waard

Het was een spannende dag op de Amerikaanse beurs met de beursgang van Snap Inc., het bedrijf achter de populaire applicatie Snapchat. Hoewel er veel mensen twijfelden aan die beursgang, opende Snap indrukwekkend, namelijk 41,2 procent hoger dan de introductieprijs. Daardoor zijn stichters Bobby Murphy en Evan Spiegel nu elk bijna 5 miljard euro waard.

Technologiebedrijven die naar de beurs gaan zijn altijd moeilijk in te schatten. Zelfs het grote Facebook kende enkele jaren geleden een heel moeilijke beursstart.

Bij Snap Inc. waren er zeker veel twijfels omdat het bedrijf eigenlijk nog altijd geen winst maakt. De introductiekoers werd ingesteld op 17 dollar (16,2 euro) en bracht Snap zo 3,23 miljard euro op. Daarmee was het grootste beursgang sinds onlinewinkel Alibaba in 2014.

Piepjonge stichters

Daarna was het afwachten hoe de aandelen zouden aanslaan op de eerste dag en dat bleek een groot succes. Ze openden aan 24 dollar (22,8 euro) per aandeel, maar liefst 41,2 procent hoger dan de introductiekoers. Daarmee zijn de piepjonge stichters Bobby Murphy (28) en Evan Spiegel (26) nu elk bijna 5 miljard euro waard.

De vraag is hoe lang Snap die goede lijn kan aanhouden. Het bedrijf maakte het afgelopen jaar bijna een half miljard euro verlies en de concurrentie van Facebook wordt steeds groter.

Lees meer