Politie houdt Centraal Station Antwerpen extra in de gaten na dreigvideo

© Youtube

Extra toezicht voor het Centraal Station in Antwerpen, nu een video is opgedoken waarin duidelijk hints gegeven worden over een mogelijke aanval of aanslag op het station. Of de video echt is, laat staan van IS zelf is, is maar de vraag; eerder van een sympathisant, vermoeden experts. Maar de politie neemt de zaak dus wel ernstig.

Veel stelt de video, die de Engelse krant The Daily Express publiceerde, eigenlijk niet voor. Het zijn beelden, met een smartphone opgenomen, van iemand die vanop het Koningin Astridplein het station binnenwandelt. Op de achtergrond is religieus gezang in het Turks te horen. En die muziek is dezelfde achtergrond als in een video voor de aanval op de Turkse nachtclub Reina, waar 39 mensen bij omkwamen.

The Daily Express legde de video voor aan Ahmet Yayla, professor Criminologie aan de George Mason University. “Ze tonen duidelijk waar ze zijn, en zeggen dat ook letterlijk, "we zijn hier" en gaan aanvallen. In het verleden is het ook gebeurd dat dergelijke video's verschijnen voor een aanval. Het is een mogelijk gevaar."

De Antwerpse lokale politie wacht nu op verder onderzoek en de dreigingsanalyse van OCAD. Maar nu al is beslist om extra toezicht te doen aan het Centraal Station.

Lees meer