Vraag van de dag voor het internet: is Garfield een jongen of een meisje?

Een nieuwe dag, een nieuw vraagstuk op het internet: is het fictieve stripfiguurtje Garfield een poes of een kater? De discussie raakte al snel zo verhit dat de Wikipedia-pagina van de cartoon al 40 keer werd aangepast. Gelukkig hebben we ook een definitief antwoord op deze immens belangrijke vraag: tekenaar Jim Davis heeft uitsluitsel gegeven.

Is Garfield een poes of een kater, het is één van de vele levensvragen waar je online over kan discussiëren. Voor 't geval dat je dacht er nog niemand was opgekomen om het gewoon aan de tekenaar te vragen: een uitspraak van Jim Davis ligt net aan de basis van de discussie. Hij zei namelijk twee jaar geleden in een interview met Mental Floss dat "Garfield heel universeel is. Hij is een kat, dus hij is niet echt man of vrouw of een bepaald ras, nationaliteit. Hij is niet jong of oud."

Boom, een mythe was geboren. Met vriendelijke groeten van parttime troller Virgil Texas verscheen op Wikipedia dat de oranje kat geen gender heeft. Waar uiteraard onmiddellijk een pak reactie op kwam: de pagina werd in de komende dagen maar liefst veertig (!) keer aangepast. Nu zijn ze het ook bij Wikipedia beu, zeker nadat Garfield kort ook als Sjiitische moslim gerangschikt werd, er staat een slotje op de pagina tot eind deze maand. Eindresultaat: 't is een kater.

En da's ook correct. Want schrijver en tekenaar Jim Davies reageerde in de Amerikaanse krant The Washington Post dat "Garfield een jongen is. Hij heeft een vriendinnetje: Arlene." Nu, wij willen niet de mensen zijn die aan Jim Davis uitleggen dat sommige meisjes ook een vriendin hebben, maar Garfield is dus wel degelijk een kater.

Lees meer