Hier zijn 8 optredens waar wij dit weekend willen bijzijn waaronder Kapitan Korsakov en Hypochristmutreefuzz

Van Kortrijk tot Antwerpen tot Brussel, ook dit weekend gaan er weer keiveel optredens door. De Antwerpse Elizabethzaal mag dan wel uitverkocht zijn met Hooverphonic in Orchestra, hier zijn 8 concerten die ons echt de moeite lijken.

1. Kapitan Korsakov (+ La Jungle + Moar), VR 3 MRT in Wilde Westen/De Kreun Kortrijk

Het was even stil rond KKK, de rebelse nickname van Kapitan Korsakov. Frontman Pieter-Paul Devos had het druk met zijn andere band Raketkanon. In 2012 bracht Korsakov Stuff & Such uit en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit het Vlaamse rocklandschap.

Hun laatste plaat Physical Violence Is The Least Of My Priorities werd opgenomen door Steve Albini, een legendarische producer die samenwerkte met onder andere de Pixies, Nirvana en PJ Harvey. Zet je schrap voor een hutsepot van noise, aanstekelijke melodietjes en tsunami’s van echo’s en storingen.

Als voorprogramma krijgen we de punkgroep Moar en experimentele noise act La Jungle.

Schedule:

20u: Moar

21u: La Jungle

22u: Kapitan Korsakov

Deuren: 19u30

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

2. Thievery Corporation (+ Ancient Astronauts), ZA 4 MRT in Ancienne Belgique Brussel

Thievery Corporation is Belgische hiphop met lounge- en dubinvloeden. Al sinds 1997 maken Rob Garza en Eric Hilton experimentele platen met politieke boodschappen.

Dit jaar hebben ze hun tiende plaat The Temple Of I & I uitgebracht, een terugkeer naar hun reggae roots en compacte popsongs. Zaterdag komen ze de AB een stuk chiller maken met trip hop waar niemand slecht op gaat.

Ancient Astronauts is de opener, een dynamisch DJ-duo uit Keulen. Downbeat triphop-beats en chille vibes verzekerd.

Schedule:

20u30: Thievery Corporation

19u: Ancient Astronauts

Deuren: 19u

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

3. Mitski (+ Personal Best), VR 3 MRT in Botanique Brussel

Volgens VillageVoice is Mitski de beste singer-songwriter in de Best of NYC 2016. Ze werd geboren in de 90’s en groeide op met Amerikaanse kindermuziek van haar vader en extravagante, Japanse popmuziek van haar moeder.

Mitski maakt intense (indie)rocksongs waarin ze verhalen vertelt over spanning, intimiteit, overspel en problemen met opgroeien. Vorig jaar kwam haar vierde album Puberty 2 uit, een ode aan het absurde proces van volwassen worden.

Personal Best verzorgt het voorprogramma.

Schedule:

20u: Personal Best

21u: Mitski

Deuren: 19u30

Tickets zijn hier beschikbaar.

4. Stellar Swamp Festival: Ah! Kosmos + Hypochristmutreefuzz + The Underground Youth (+ Giobia + The Lucid Dream + Boda Boda), VR 3 MRT – ZA 4 MRT in Atelier 210 en Magasin4 Brussel

Wil je even de 60’s herbeleven? Dan kan je dit weekend gaan Spacen en rocken op Stellar Swamp, een festival dat draait rond psychedelische rockgroepen. Hier is één pareltje dat ons echt de moeite lijkt:

Hypochristmutreefuzz

De mannen van Hypochristmutreefuzz zijn echte Gentse gangsta’s. Met veel lawaai en geruis brengen ze hun publiek in een psychedelische trance.

De groep heeft de laatste jaren een sterke live-reputatie opgebouwd en in januari kwam hun nieuwe plaat Hypopotomonstrosesquipedaliophobia uit. Verwacht je aan een smerige geoliede machine met veel echo’s, een verpletterende ritmesectie, experimentele gitaargeluiden, melodieuze riffs en af en toe Oosterse gezangen en rap.

Hier is The Spitter van hun laatste plaat:

 

5. Porto (+ Hakim B + Bouzzy B), ZA 4 MRT in Trix Antwerpen

Hiphopconcert in samenwerking met platenlabel Eigen Makelij. Porto is het levenswerk van een West-Vlaming met Portugese roots. Met zijn track Droog Verdriet werd hij in 2012 voor Rookie of the year genomineerd op de Vlaamse Rap Awards.

Zijn ingrediënten zijn uptempo beats, indrukwekkende zang en aanstekelijke melodietjes. Eind februari bracht Eigen Makelij zijn nieuwe Porto Monee 3.0 (PMIII) uit.

Hiphoppers Hakim B en Bouzzy B verzorgen het voorprogramma.

Schedule:

21u30: Porto

21u: Hakim B

20u30: Bouzzy B

Deuren: 20u

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

6. Kraak Festival 2017: Moleglove + Beatriz Ferreyra + Brunhild Meyer-Ferrari + Nibul + Johannes Bergmark (+ 14 acts), VR 3 – ZO 5 MRT in Beursschouwburg Brussel

Wie een beeldschone, gevarieerde experience wil en dit weekend wat meer tijd heeft, moet naar de Beursschouwburg komen. Op de menukaart staat een portie gemengd: noise, garage rock, avant-garde, folk, creatieve performances op muziek en visuals.

Nibul

Eén van de interessantste acts op Kraakfest is Nibul. Met saxofoon en percussie probeert het duo uit Toulouse zijn publiek in hogere sferen te brengen. Minimalisme en tribal zijn concepten die vaak terugkren als men het over Nibul heeft.

Drummer Bertrand beschrijft zijn muziek zo: “We willen onze relatie met ruimte en tijd transformeren door onze zintuigen te verwarren en elkaar te helpen om met alles in verbinding te staan.” Dat wordt spacen in de Beursschouwburg!

Preview

Beluister hier een mixtape als voorsmaakje van het festival:

Schedule:

VR 3 MRT:

23u45: DJ Calhau!

23u30: Steven Warwick

22u30: Nibul

21u30: Hiele Martens

20u30: Johns Lunds

20u: Johannes Bergmark

ZA 4 MRT:

1u: DJ Cop-Case & Stoute Meneer

0u15: Hiele

23u15: Inhalants

22u30: Zad Kokar

21u45: Frank Hurricane

21u: Pymathon

20u: Moleglove

ZO 5 MRT:

16u30: Brunhild Ferrari

15u45: Film: Crossroads - Bruce Corner

15u: Accident Du Travail

14u15: Johannes Bergmark (lezing)

13u30: Brecht Ameel

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

7. Hamilton Leithauser (+ Matt Maltese), ZA 3 MRT in Botanique Brussel

Hamilton Leithauser is al sinds de ‘90s een muzikale duizendpoot. Hij verdiende zijn strepen bij indierock bands als The Recoy en The Walkmen.

In 2014 ging hij solo met assistentie van indierock royalty Rostam Batmanglij van Vampire Weekend. Zijn nieuwe werk is een vrolijke mix van pop, folk en indie.

De Brit Matt Maltese verzorgt het voorprogramma.

Deuren: 19u30

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

8. Netherlands Deathfest 2017: Gorgoroth + Abbath + Triptykon + Candlemass + Demolition Hammer + Discharge (+ 59 acts), VR 3 – ZO 5 MRT in 013 Tilburg (NL)

Iets over de Nederlandse grens is er dit weekend Netherlands Deathfest 2017. Je raadde het al: de hardste en beste death metal groepen ter wereld zakken af naar het Brabantse Tilburg. En dat mag je vrij letterlijk nemen, want de organisators hebben meer dan 60 acts uit het genre geboekt. Hier zijn twee groepen die wij echt niet willen missen:

Abbath

De frontman van black metal-pionier Immortal besloot in 2015 zijn eigen grimmige weg uit te gaan. Iets waar hij waarschijnlijk geen spijt van heeft want hij staat sindsdien op alle grote festivals terwijl zijn oud-makkers in hun Noorse boshutjes zitten te bibberen.

De gitaarsound van Abbath is schel en snijdt als een mes door razendsnelle drums en ijzig geschreeuw. Vorig jaar kwam zijn debuut Abbath uit. Zijn nieuwe songs gaan over oorlog, winter en Vikingfolklore.

Discharge

Veel kenners zijn het er over eens dat de mannen van Discharge de hardcore punk uitgevonden hebben. Hun legendarische debuut Hear Nothing See Nothing Say Nothing uit 1982 heeft een enorme impact gemaakt op de rock- en punkscene.

Discharge wordt als essentiële invloed aangewezen door acts als Motorhead, Metallica, Sepultura, Soulfly en Machine Head. Verwacht je aan een uurtje hyperactieve, minimalistische punk.

Line-up

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Hier is nog even de volledige line-up:

Lees meer