Wij probeerden als eerste de Snapchat Spectacles en dit kan je er allemaal mee doen

Snapchat is vooral bekend van zijn applicatie, maar sinds kort zijn er ook de Snapchat Spectacles. Met die zonnebril kan je echt alles vastleggen wat je meemaakt, zelfs zonder je gsm vast te hebben. Newsmonkey mocht als eerste de Snapchat Spectacles een dag testen en was meteen verkocht. Zo maak je er gebruik van.

De Spectacles komt in een handige doos

Zo raakt hij niet kapot.

Daarmee kan je je bril opladen

© Snapchat

Als je het doosje met de magnetische lader hebt opgeladen en je steekt de bril erin, wordt die vanzelf opgeladen. In totaal kan je de Spectacles zo zelfs vier keer opladen.

Op de bril zelf kan je zien hoelang de batterij nog meegaat

© Snapchat

Hoe meer je filmt, hoe sneller de cirkel leegloopt. Officieel kan je zo'n 100 filmpjes maken, maar wij merkten dat de batterij al leeg was na 60 keer filmen.

Binnenin krijg je ook zelf te zien of de batterij bijna op is

© Snapchat

Let op het rode lampje!

Verbind de Snapchat Spectacles met je smartphone via Bluetooth

© Snapchat

Zet Bluetooth aan op je smartphone en open de Snapchat-applicatie. Klik op het Snapchat-icoontje en kijk naar je smartphone tot hij verbonden.

Om te filmen, klik je op de knop op de zijkant

Dan begint het lichtje te branden zodat mensen zien dat je hen aan 't filmen bent. Een filmpje duurt 10 seconden. Zelf zie je ook een binnenin een handig klein lichtje dat de laatste 2 seconden sneller begint te knipperen. Als je wil blijven filmen, klik je gewoon nog eens op de knop. Als je wil stoppen met filmen, hou je de knop 2 seconden ingedrukt.

De filmpjes staan automatisch in je Snapchat

© Snapchat

Als je ze in betere kwaliteit wil, moet je je iPhone en je bril verbinden met wifi. Bij Android-smartphones is dat zelfs niet nodig, daar komen de filmpjes automatisch in HD.

In Snapchat kan je de filmpjes bewerken

© Snapchat

Ga daarvoor naar Memories en klik op de video die je wil gebruiken. Je kan je smartphone draaien om de juiste camerahoek te selecteren. Via de share-knop kan je het filmpje ook op je smartphone opslaan als je het elders wil gebruiken.

Dit is wat wij allemaal hebben gedaan met onze Spectacles

 

Lees meer