Emma Watson na 'topless' cover: "Ik heb geen idee wat mijn borsten met feminisme te maken hebben"

Feministe zijn en met half ontblote borsten poseren? Dat gaat voor veel mensen blijkbaar niet samen, zo heeft Emma Watson mogen ondervinden. Ze kreeg bakken kritiek over zich heen na een fotoshoot voor Vanity Fair en werd zelfs hypocriet en antifeministisch genoemd. Fans kwamen meteen op voor de actrice, maar ze reageerde ondertussen ook zelf op de kritiek. "Ik heb echt geen idee wat mijn borsten hiermee te maken hebben", klinkt het.

"Emma Watson: Feminisme, feminisme ... loonverschil voor mannen en vrouwen ... waarom neemt niemand mij serieus ... feminisme ... oh, en hier zijn mijn borsten", zo luidt een tweet van Julia Hartley-Brewer, een Britse radiopresentatrice en columniste. En zij is bijlange niet de enige die zo negatief reageert op de foto's van Emma Watson in Vanity Fair.

Onbegrip

Maar de actrice zelf begrijpt helemaal niet waar de commotie over gaat. "Het wordt mij altijd duidelijk hoeveel misvattingen en onbegrip er is over de definitie van feminisme", vertelt ze in een interview aan Reuters. "Feminisme gaat over vrouwen een keuze geven, het is geen stok om andere vrouwen mee te slaan - het gaat over vrijheid, het gaat over bevrijding, het gaat over gelijkheid."

Verwarrend

Emma begrijpt de controverse dan ook helemaal niet. "Ik heb echt geen idee wat mijn borsten hiermee te maken hebben. Het is zo verwarrend", gaat ze verder. "Ik ben in de war. De meeste mensen zijn in de war. Ik ben echt verbijsterd. Mensen zeggen dat ik geen feministe kan zijn en borsten kan hebben."

En laat ons eerlijk zijn: van topless poseren is hier eigenlijk ook geen sprake, behaloos is een betere omschrijving voor de foto's, die ook nog eens smaakvol zijn.

Lees meer