Allergisch voor pinda's? Dan is er binnenkort misschien een oplossing voor jou

Iedereen kent wel iemand die allergisch is aan pindanoten. Voor hen is er nu binnenkort misschien een oplossing want een Amerikaanse firma heeft een manier gevonden om mensen minder gevoelig te maken, al werkt het wel het best bij kinderen.

Pinda-allergie is een van de meest voorkomende allergieën en kan gevaarlijk zijn. Pinda's zitten namelijk in veel gerechten en dikwijls is een heel klein beetje voldoende om een allergische reactie uit te lokken.

De beste manier om voedselallergieën minder erg te maken is om een een klein beetje te eten van hetgeen waar je allergisch aan bent en je lichaam er zo te laten aan wennen. Jammer genoeg is dat altijd risicovol omdat het een gevaarlijke allergische reactie kan uitlokken.

Ook andere allergieën

Het Amerikaanse bedrijf DBV Technologies heeft nu een soort patch ontwikkeld met proteïnen van pindanoten op. Door die patch op jou te plakken komen die proteïnen in je immuunsysteem en dat kan er op die manier aan wennen. Het verschil met het opeten van pinda's is dat ze niet in je bloed komen en je dus geen allergische reactie kan krijgen.

De testen met de patch lopen al drie jaar en vooral bij jonge kinderen zijn de resultaten heel goed. 83 procent van de kinderen die drie jaar lang de patch hebben gedragen, kunnen tien keer zoveel pinda's verdragen als voor de behandeling.

DBV Technologies zou het systeem in de toekomst ook voor andere allergieën willen ontwikkelen om zo bijvoorbeeld ook mensen die lactose-intolerant zijn of allergisch zijn aan gluten te kunnen helpen.

Lees meer