Is Zalando echt de goedkoopste webshop? Wij zochten het uit voor jullie

Allemaal hebben we wel al eens online kleren geshopt, maar doen we dat altijd op de goedkoopste website? Wij deden de vergelijkende test en checkten 10 totaal verschillende artikels op Zalando en ASOS, twee van de populairste websites om kleren te kopen. Het resultaat? Het loont wel degelijk de moeite om te vergelijken.

Heb jij deze maand alweer kleren of schoenen besteld op Zalando of ASOS? Of hang jij eerder aan bepaalde logo's vast en ga je steevast naar de website van jouw favoriete merk?

Veel grote webshops verkopen vaak dezelfde kledij en speciaal voor jullie zochten wij uit welke website nu het meeste voordeel biedt voor jullie aankopen. Hoewel het verschil soms klein is, komt Zalando als beste leerling uit de bus, kijk maar even mee:

Whistles

Het scheelt amper 0,05 euro, maar op Zalando kun je goedkoper een paar schoenen kopen van Whistlers dan bij ASOS.

© Zalando / Asos

Lee

Bij deze mooie jurk van Lee zien we al direct een veel groter prijsverschil en opnieuw is Zalando de winnaar. De jurk is maar liefst 13,38 euro goedkoper dan bij concurrent ASOS.

© Zalando / ASOS

Love Moschino

Opnieuw scoort Zalando de beste punten. Met een prijsverschil van 10,05 euro kun je beter bij hen een T-shirt van Love Moschino dan bij ASOS kopen, al hebben ze die niet in hetzelfde kleur.

© Zalando / ASOS

Adidas

Het is maar een miniem prijsverschil, maar alle kleine beetjes maken natuurlijk een groot geheel. Deze sneakers van Adidas zijn 0,05 euro goedkoper bij Zalando dan bij ASOS. Op de website van Adidas betaal je trouwens exact dezelfde prijs als op Zalando.

© Zalando / ASOS

Ray-Ban

Opnieuw een koopje op Zalando in vergelijking met ASOS. Er is maar liefst 26,71 euro prijsverschil, maar als je nog goedkoper wil gaan, dan neem je best een kijkje op de website van Ray-Ban zelf. Daar is dezelfde zonnebril nog eens 0,95 euro goedkoper dan op Zalando.

© Zalando / ASOS

Birkenstock

Als je graag makkelijke slippers koopt van Birkenstock, dan loont het zeker de moeite om eerst wat rond te zoeken op het internet. Zalando biedt deze zwarte slippers aan maar met een prijs die afhankelijk is van je schoenmaat. Bij ASOS is er een vaste prijs, maar in elk geval is Zalando nog altijd de goedkoopste. Er zit een prijsverschil op de slippers die varieert van 23,26 tot 33,31 euro. Op de website van Birkenstock zelf zijn de schoenen zelfs nog een tikkeltje duurder dan bij Zalando èn ASOS. Opletten dus!

© Zalando / ASOS

Paper Dolls

Natuurlijk is het niet zo dat Zalando altijd de goedkoopste is. We hebben ook een aantal artikelen gevonden die ASOS goedkoper aanbiedt dan Zalando. Zo is er bijvoorbeeld deze roze jurk van Paper Dolls. Zelfs zonder de korting die ASOS nu aanbiedt, is er een prijsverschil van 6,62 euro. Met de korting erbij is er nu zelfs een verschil van 21,28 euro!

© Zalando / ASOS

Adidas

Niet alles van Adidas is automatisch goedkoper bij Zalando. Deze Stan Smiths vonden we op ASOS 1,62 euro goedkoper dan bij Zalando. En ASOS doet het ook beter dan de website van Adidas zelf, want daar zijn de schoenen nog een luttele 0,05 euro duurder.

© Zalando / ASOS

Cheap Monday

Een grote fan van salopetten? Dan raden we je aan dit mooie model van Cheap Monday aan te schaffen via ASOS. Daar betaal je 1,29 euro minder dan bij concurrent Zalando.

© Zalando / ASOS

Missguided

Een felrood jurkje nodig? Dit jurkje vind je 1,62 euro goedkoper op ASOS dan op Zalando.

© Zalando / ASOS

Conclusie

Zalando kwam vaker naar voren als goedkoopste van de twee grote webshops en had ook vaak een veel groter prijsverschil dan ASOS.

Anderzijds moeten we ook zeggen dat de twee webshops elk hun heel eigen stijl en collectie hebben en het dus niet altijd een kwestie van prijs is. Soms vind je meer je ding op de ene webshop dan op de andere. Hoe dan ook loont het altijd eens de moeite om op verschillende websites te kijken.

Lees meer