Overal gebroken 'Heartagrams': HIM stopt ermee

Het was al een hele tijd stil rond HIM. De band combineerde emotionele teksten met luide gitaren en gemoedswisselingen. Vandaag hebben de Finse rockers via Facebook laten weten dat ze er na 26 jaar mee stoppen. Afscheid nemen doen ze met een grote afscheidstoer, geen jankgebeuren maar een uitbundig festijn.

De Finse gothic rockband HIM gaat uit elkaar. Dat hebben ze via social media laten weten.

Ze zingen over liefde en dood, hun bekendste hits zijn Join Me (In Death), Wicked Game en The Funeral Of Hearts.

In zijn vage, bijna poëtische stijl schrijft zanger Ville Valo op Facebook: “Na een kwart eeuw vol Love and Metal hebben wij het gevoel dat HIM op zijn einde loopt. Maar voor we de toekomst trotseren, moeten we eerst netjes afscheid nemen (met een afscheidstoer, red.). We hebben de puzzel opgelost en de de sleutel omgedraaid. Dank u”.

Gothic-boys toch, voorlopig niet naar België

De gothic-boys komen voorlopig niet naar België maar gelukkig zijn nog niet alle tour dates aangekondigd. Wij duimen natuurlijk dat de Finnen wel in ons land passeren.

Maar als dat niet gebeurt, kan je op 12 december net over de grens terecht in 013 in Tilburg. Wie liever een citytrip aan het concert koppelt, kan HIM op 11 december in Amsterdam checken of op 9 december in het Luxemburgse Esch-sur-Alzette. Tickets zijn vanaf 8 maart verkrijgbaar.

Engeltje en duiveltje

HIM bestaat sinds 1991 en komt uit het metalland bij uitstek, Finland. In zijn 26-jarig bestaan heeft de groep tal van festivalpodia bestegen en acht platen opgenomen. De laatste, Tears on Tape uit 2013, was een vat vol emoties met teksten in Edgar Allan Poe-stijl, luide gitaren en gemoedswisselingen.

HIM was erg uniek als rockband. Ze combineerden metal, gothic en hard rock met diepe, melancholische lyrics. Hun muziek werd bestemd als Love Metal, da’s ook de titel van hun vierde (en volgens velen ook hun beste) plaat.

En dat past perfect bij hun Heartagram logo, een pentagram met een hartje erin, dat zowel het engeltje als het duiveltje in de stageacts van HIM symboliseert.

Celebration van love metal

Bassist Mige zegt nog: “Eind 2017 worden we vogelvrij verklaard. Voor die gebeurtenis van grootse transformatie willen we jullie nog de kans geven om onze live performances te ervaren ter ere van Zijne Majesteit. Het wordt geen jankfeest, maar een celebration van love metal. See you there!"

De fatale posts op social media:

De goth-scene rouwt:

© Instagram @HIM

Ook op Facebook vloeien de traantjes:

© Facebook @HIM

Lees meer