Logan breekt alle records: Wolverine scheurt concurrentie aan flarden

'Logan' zal de laatste keer zijn dat Hugh Jackman te zien is in de huid van Wolverine. En dat lijkt de zalen te doen vollopen. Want 'Logan' opende dit weekend met een box office van maar liefst 85,3 miljoen dollar en het brak zo een hoop records.

Er werd lange tijd gedacht dat R-rated (waardoor kinderen jonger dan 17 niet alleen de film mogen gaan bekijken) comic book films geen geld konden opleveren, maar Deadpool bewees vorig jaar het tegendeel. Met een totale opbrengst van meer dan 780 miljoen was het een absolute hit. Logan volgt die trend en was zo de eerste R-rated film in de Wolverine-saga. Dat het ook de laatste Wolverine-film is voor Hugh Jackman, die de rol zo 17 jaar lang heeft gespeeld, zorgde voor een hoop ophef, waardoor de film nog wat extra reclame meekreeg.

En het openingsweekend stelde niet teleur: met een opbrengst van 85,3 miljoen dollar in de Verenigde Staten en Canada is het zo de meest winstgevende film van het weekend. Maar dat niet alleen, het is de R-rated film met het vijfde beste openingsweekend aller tijden. En de vier films die het voor zich moet dulden (Deadpool met 132 miljoen dollar, The Matrix Reloaded 91 miljoen, American Sniper 89 miljoen en The Hangerover Part II 85,9 miljoen) hadden allemaal openingsweekends die op verlengde weekends of in een vakantieperiode vielen. Het is daarnaast uiteraard ook de meest winstgevende film van 2017.

En hoewel het slechts het vijfde beste openingsweekend was voor een X-Men-film, had het wel een beter debuut dan de andere twee Wolverine-films X-Men Origins: Wolverine (85 miljoen in 2009) en The Wolverine (53 miljoen in 2013). R-rated comic book films zijn dus duidelijk wel gewild, en verwacht je dus maar aan meer!

 

Lees meer