Dit gebeurde met Hans toen hij in de eerste aflevering van De Mol niet op het vliegtuig mocht stappen

Het is nog steeds het meest besproken moment van 'De Mol' dit jaar: van de elf deelnemers moest één persoon in België achterblijven. Hans was het slachtoffer, maar ons medelijden veranderde al snel in achterdocht toen hij een photobomb met de rest van de groep deed. Maar wat is er met Hans gebeurd in de periode tussen zijn vertrek en zijn comeback?

Het was dus niet in scène gezet. We hebben Hans toch een paar keer verdacht omdat hij een hele tijd achter schermen is gebleven. Maar de teleurstelling moet onvoorstelbaar geweest zijn toen hij te horen kreeg dat hij niet op het vliegtuig mocht stappen. Omdat hij het spel eerlijk heeft gespeeld en anderen op die dekselse knop hebben gedrukt. "Dat kan toch niet waar zijn dat je er na een paar uur al uit ligt", vertelt Hans over dat pijnlijke moment. "Je hebt daar een hele zomer naar zitten toeleven. Je hebt dat allemaal zo lang geheim moeten houden, het is een deel van je leven geworden."

Logeren bij Woestijnvis

Eerlijk gezegd zag Hans er toch niet zo ontgoocheld uit toen hij wegreed, wat ons deed twijfelen of hij niet wist wat er zou gebeuren. "Misschien was het mijn naïviteit die speelde, maar ik had wel het gevoel dat er nog een kans zou komen." Een vermoeden dat we allemaal ergens wel hadden, en inderdaad, op het einde van de aflevering was Hans daar opnieuw toen hij een photobomb met de groep deed. Tussendoor heeft Hans een beetje de toerist uitgehangen.

"Ik heb snel te horen gekregen dat ik de dag nadien zou mogen vertrekken", zegt Hans. "Ik ben toen bij mensen van Woestijnvis mogen gaan logeren. Nele en Peter, ik kende hen niet, maar het zijn echt toffe mensen trouwens. Ze hebben mij heel goed opgevangen, want je zit toch nog met die opgefokte emoties."

De volgende avond landde ook Hans in Zuid-Afrika, een dag na de rest van de groep. Al had hij toen nog niks te doen. "De eerste dag had ik zeker een vakantiegevoel. Ik heb kunnen rondlopen en Kaapstad kunnen bezoeken. Samen met de rest van de crew." De dag nadien moest hij dus gaan photobomben en toen begon het spel toch wel een beetje. "Ik hoorde nog bij de crew, maar ik voelde mij toch al deel van de groep. Ik kon hen horen praten, maar zij konden mij niet zien. Dat was een heel leuk moment."

Arrivederci Hans

Uiteindelijk werd Hans een schaduwmol, iets wat hij door zijn rentree in het programma wel kan begrijpen. Maar toch kwam er uiteindelijk een rood scherm. "Dat was veel minder erg dan toen ik in de auto te horen kreeg dat ik eruit lag", geeft Hans toe. "Je weet iedere keer dat het rode scherm kan komen. Je bent er wel een beetje op voorbereid, maar daar in de auto niet."

Arrivederci Hans dus, maar wat was dat nu met die vreemde nummerkeuze in zijn playlist? Gewoon om te lachen? "Ik had gezegd dat ze dat mochten spelen als ik een rood scherm kreeg, maar uiteindelijk kwam dat veel vroeger dan verwacht", zegt hij. "Ik weet dat mijn dochter het een afgrijselijk nummer vindt, dus ik heb het een beetje gekozen om haar te pesten."

 

Lees meer