Opnieuw pak vluchten afgelast door staking vandaag, alleen al meer dan 50 van Ryanair

In Frankrijk staken de luchtverkeersleiders en dat laat zich voelen: opnieuw zijn voor vandaag een pak vluchten afgelast. Bij Ryanair zijn het er nu al meer dan 50 voor vandaag.

Een nieuwe stakingsgolf van Franse luchtverkeersleiders zal deze week overal in West-Europa tot afgelastingen van vluchten en grote vertragingen leiden. (Lees: Shitweek voor wie moet vliegen in Europa: wellicht meer dan duizend vluchten geschrapt door stakingen) Gisteren waren er al veel afgelastingen, en vandaag is dat opnieuw het geval.

Het gaat dus alleen om vluchten van en naar Frankrijk, maar ook om vliegtuigen die het Franse luchtruim moeten doorkruisen, bijvoorbeeld tussen de Benelux en Spanje en Portugal.

De staking eindigt pas nu vrijdag om 19 uur.

Op de websites van Ryanair en Easyjet staan waarschuwingen van vertragingen als gevolg van de staking in Frankrijk. Beide bedrijven waarschuwen de reizigers dat vluchten ernstige vertragingen kunnen oplopen of geannuleerd worden. Bekijk best de websites van Ryanair en Easyjet voor meer informatie.

De Spaanse vliegmaatschappij Vueling heeft ook al aangekondigd tientallen vluchten te annuleren.

Ook vluchten van andere maatschappijen zijn afgelast. Wie vliegplannen heeft deze week, raadpleegt dus best de websites van z'n maatschappij.