Game of Thrones-acteur verklapt hoe lang we nog moeten wachten op het volgende seizoen

Twee seizoenen en in totaal dertien afleveringen hebben we nog te goed van Game of Thrones. De verwachtingen zijn dus hoog, maar ons geduld wordt op de proef gesteld. Normaal begint de successerie ieder jaar in april, maar dit jaar zal dat later zijn. Lang was het een geheim wanneer dat precies was, maar acteur Liam Cunningham heeft in een interview verklapt dat het zevende seizoen in juli start.

De kaarten zijn geschud, de allianties gesmeed en de zwakste tegenstanders uitgeschakeld, maar de strijd om Westeros is nog lang niet beslist. Dat gebeurt in de laatste twee seizoenen van Game of Thrones. Seizoen 7 krijgt 7 afleveringen en het laatste seizoen zelfs maar 6.

Dat Game of Thrones dit jaar iets later zou beginnen was al bekend. De opnames zijn namelijk wat later begonnen, officieel omdat de makers gebruik wilden maken van het winterse weer in Europa tijdens het filmen. Al hebben de lange onderhandelingen over het loon van de hoofdpersonages daar vermoedelijk ook iets mee te maken. Die krijgen de laatste twee seizoenen namelijk 1 miljoen euro per aflevering, meer dan drie keer zoveel als in de vorige seizoenen.

Speciale eerste aflevering

Wanneer het voorlaatste seizoen nu precies wordt uitgezonden was lang een groot geheim, maar Liam Cunningham, Ser Davos Seaworth in de serie, heeft dat nu verklapt in een interview met de Ierse krant Independent. In juli kunnen we weer allemaal opgaan in de strijd om Westeros.

Hij voegde eraan toe dat de fans iets speciaals mogen verwachten voor de eerste aflevering van dat seizoen. Het blijft wel nog wachten op HBO voor de officiële startdatum.

Lees meer