Trump prijst zichzelf voor het creëren van nieuwe jobs, maar dat is onterecht

President Trump vindt van zichzelf dat hij goed bezig is met het regeren over de Verenigde Staten en vandaag prijst hij zichzelf weer de hemel in op Twitter. De reden deze keer is het creëren van extra jobs, iets wat hoog op zijn agenda staat. Maar wat hij niet lijkt te beseffen is dat de uitbreiding van Exxon Mobil al begon in 2013, lang voor Trump een gooi deed naar het presidentschap.

Exxon Mobil is een van de grootste oliemaatschappijen ter wereld. Dagelijks zorgen zij voor de productie van 3,9 miljoen olievaten per dag. Wereldwijd zijn er vestigingen van Exxon Mobil, maar zoals hij beloofde in zijn verkiezingscampagne wil president Trump zoveel mogelijk jobs in zijn eigen land houden.

Afgelopen maandag kondigde Exxon Mobil een nieuw programma aan, Growing the Gulf. Het programma omvat een investering van 20 miljard dollar verspreid over 10 jaar en dat zou zo'n 45.000 jobs in de regio met zich meebrengen. Heel mooi dus, maar die investering begon niet afgelopen maandag. Het ganse programma van Exxon Mobil is al begonnen in 2013, toen er van Trump als president nog lang geen sprake was.

Kopie

In de officiële persmededeling van Het Witte Huis staat het zelfs geschreven dat de investeringen van Exxon Mobil al eerder begonnen dan Trumps presidentschap, maar dat houdt de president toch niet tegen om zichzelf krediet te geven voor de investeringen.

Op Twitter steekt hij eerst pluimen op zijn eigen hoed vooraleer hij Exxon Mobil bedankt voor de investeringen. Ook vice-president Mike Pence is vol lof voor zijn president op Twitter en benadrukt aan de kiezers dat Donald Trump volop bezig is met het realiseren van zijn verkiezingsbeloftes.

Maar alle pluimen op de hoed ten spijt was er nog een aandachtige burger. Die zag dat Het Witte Huis in hun persmededeling een paragraaf uit het persbericht van Exxon Mobile schaamteloos gekopieerd heeft en dat is toch wel opmerkzaam. Je zou toch meer verwachten van Trumps administratie.

Lees meer